Rus uzay üssünde milyarlarca dolarlık yolsuzluk

Rus uzay üssünde milyarlarca dolarlık yolsuzluk

Rusya'da yeni açılan ve 400 milyar rubleye mal olan Vostoçni Uzay Üssü’nün yapımı sırasında 7,5 milyar rublelik yolsuzluk yapıldığı belirtiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yeni yapılan Vostoçni Uzay Üssü’nde füze fırlatılmasınıon ertelenmesinin sebebinin üsten değil füze sisteminden kaynaklandığını açıkladı. Putin ayrıca üssün inşasında büyük yolsuzluklar yapıldığını da itiraf etti.

Putin, "Interfax" ajansında yer alan demecinde Putin uzaya füze fırlatma işlemlerinde son zamanlarda gözlenen başarısızlıklara da dikkat çekerek, Eğer bu başarısızlıklar görevlerin yerine getirilmesinden kaynaklanan eksiklikler sebebiyleyse bunu değerlendireceğini söyledi.

TESPİT EDİLİRSE HAPSİ BOYLAR

Vostoçni Uzay Üssü inşaatında büyük çalışmalar yapıldığını da belirten Putin ancak bu inşaatın yapımı sırasında ciddi hırsızlık ve yolsuzluk olaylarının yaşandığını, bununla ilgili altı ceza davasının açıldığını kaydetti. Rus lider, bu şüpheliler suçlu bulunursa evlerindeki sıcak yataklarını hapishane yatağıyla değiştirmek zorunda kalacaklar, ifadelerini kullandı.

7,5 MİYAR DOLARLIK YOLSUZLUK

Haberde yapımına 2012’de başlanıp 2015 yılında tamamlanan ve 400 milyar rubleye mal olan uzay üssü inşaatında 7,5 milyar rublelik yolsuzluk yapıldığı bildirildi. Rusya’nın doğusundaki Amursk ilinde inşat edilen uzay üssünde planlanan ilk füze fırlatma işlemi geçtiğimiz çarşamba günü teknik nedenlerden dolayı iptal edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN