Ruble son dört ayın en düşük seviyesinde

Ruble son dört ayın 
en düşük seviyesinde

Geçen yıl dibe vurduktan sonra yavaş yavaş yükselen ruble, son iki haftada yüzde 15 değer kaybetti. Böylece 1 Amerikan doları 58 ruble sınırını aşarak değer kazanırken Ruble değer kaybetti

Russia Today'in haberine göre, 2014 yılının sonunda dibe vurduktan sonra toparlanma sürecine giren ruble, son haftalarda tekrar değer kaybetmeye başladı ve son 4 ayın en düşük seviyesine geriledi. Rusya'da dolar, 58 ruble sınırını aşıp 58,46'ya yükseldi. Euro ise 63,7 rubleden işlem gördü.

İhracatçıların döviz satışı ve ve rublenin genellikle yükseldiği vergi dönemi de para birimindeki düşüşü engelleyemedi.

2 haftada yüzde 15'lik düşüş

Geçen yıl yüzde 50 civarında değer kaybeden ruble, Aralık ayında 1 doların 79 rubleye karşılık gelmesiyle dibe vurmuştu. Daha sonra Mayıs ayında 1 doların 49 ruble olmasıyla, Rus para birimi kriz dönemindeki en yüksek seviyesne ulaşmıştı. Fakat son iki haftada gerçekleşen yüzde 15'lik değer kaybı Rusya'da endişeye neden oldu.

Rus bakan: Sıkıntı yok

Buna karşın Rusya Ekonomik Gelişme Bakanı Aleksi Ulyukayev, rublenin normal değerinde olduğunu, 1 doların 55 ruble civarında olması gerektiğini, aşağı veya yukarı doğru 3 puanlık oynama olabileceğini söyledi.

Son iki haftada petrol fiyatları üzerine birbiriyle çelişen tahminler yapılıyor. İran'la yapılan nükleer anlaşma, doların muhtemel yükselişi, Çin borsasındaki büyük düşüş ve Yunanistan ile Ukrayna'daki krizlerin petrolün ve dolayısıyla rublenin durumunu etkilemiş olabileceği belirtiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN