Rahip Brunson'ın evinin önünde hareketli saatler: Güvenlik artırıldı

Rahip Brunson'ın evinin önünde hareketli saatler: Güvenlik artırıldı

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı Scaparrotti’nin, Adana’daki İncirlik Üssü’ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından İzmir’e gelip, incelemelerde bulunması beklenirken, ev hapsinde bulunan ABD’li rahip Brunson’ın evinin önündeki güvenlik önlemleri de artırıldı.

ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanı ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Orgeneral Curtis Micheal Scaparrotti’nin, dün Türkiye’ye gelerek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ile Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeler hakkında görüştü.

Scaparrotti, Milli Savunma Bakanı Akar’a da yeni görevi dolayısıyla ziyarette bulundu. Bugün de Adana’daki İncirlik Üssü’nü ziyaret eden Scaparotti'nin, daha sonra İzmir’e gelerek, NATO Kara Komutanlığı'nda denetleme yapması bekleniyor.

18-08/02/abdli-komutaninin-izmir-ziyareti-oncesi-brunsonin-evinin-onunde-onlemler-artti_3866_dhaphoto2.jpg

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Orgeneral Scaparrotti’nin, İzmir ziyaretinden önce terör ögütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk faaliyetlerinde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanırken, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek, ev hapsi kararıyla cezaevinden çıkarılan ABD’li Rahip Andrew Craig Brunson’ın, Konak ilçesine bağlı Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Işılay Saygun Sokak'ta kaldığı evin önündeki güvenlik önlemleri artırıldı.

18-08/02/abdli-komutaninin-izmir-ziyareti-oncesi-brunsonin-evinin-onunde-onlemler-artti_3866_dhaphoto3.jpg

Sokağın başına yunus polisleri yerleştirilirken, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de sokakta önlem aldı.

18-08/02/abdli-komutaninin-izmir-ziyareti-oncesi-brunsonin-evinin-onunde-onlemler-artti_3866_dhaphoto7.jpg

İZMİR/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN