PKK abarttı: HDP'ye verilmeyen her oya 5 bin TL

PKK abarttı: HDP'ye verilmeyen her oya 5 bin TL

PKK'nın HDP'ye çıkmayan her oy için muhtarları '5 bin lira para cezası kesmekle' tehdit ettiği ortaya çıktı.

Seçim süreci boyunca Güneydoğu'da vatandaşları HDP'ye oy vermesi için çeşitli şekillerde tehdit eden PKK, seçim günü çıtayı bir tık yükseltti. Gelen bilgilere göre, seçim günü muhtarların 'HDP'ye çıkmayan her oy için 5 bin lira ceza' ile tehdit edildiği iddia edildi. 

Seçim süreci boyunca tehditler bitmedi

Daha önce de PKK'nın Kandil'deki elebaşılarından Karayılan, örgüt elemanlarına telsizle "HDP barajı geçemezse çatışmalara hazırlıklı olun" talimatı vermişti.

Talimatı alan PKK'lılar ise Kürt vatandaşlara "HDP'ye oy verin" baskısı yapıyordu. Diyarbakır'da ise anket bahanesiyle evleri dolaşan bazı kişilerin, HDP'ye oy vermeyeceğini belirten seçmenin evine çarpı işareti koyduğu ileri sürülmüştü.

AK Parti Siirt Milletvekili adayı Ali İlbaş ise PKK'nın köylere tehdit mektupları gönderdiğini söyleyerek "Ziyarete gittiğimiz köylüler 'Gelmeyin buraya, siz geliyorsunuz diye bizi tehdit ediyorlar' diyor" açıklamasında bulunmuştu. AK Parti Van Milletvekili ve milletvekili adayı Burhan Kayatürk de, "Müşahitlerimizle telefonla ya da yüz yüze görüşen HDP'liler, tehdit ettikleri müşahitleri istifaya zorluyorlar" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN