Pique İspanya'yı 'Çek'ti aldı: İspanya 1 - 0 Çek Cumhuriyeti

Pique İspanya'yı 'Çek'ti aldı: İspanya 1 - 0 Çek Cumhuriyeti

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'nda İspanya, Çek Cumhuriyeti'ni Pique'nin 87'de attığı golle 1-0 mağlup etti.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu'nda A Milli Takımımız'ın rakipleri İspanya ile Çek Cumhuriyeti karşılaştı. Maç boyunca üstün olan Boğalar, 87'de Gerard Pique'nin kafa golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla ilk maçların ardından Hırvatistan ile İspanya 3 puana ulaştı. Türkiye ve Çek Cumhuriyeti ise puansız kaldı.

Grupta ilk maçların sonunda oluşan puan durumu:

16-06/13/2016-06-13_183624.jpg

Fransa'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın dördüncü gününde de heyecan devam etti. A Milli Futbol Takımı'nın yer aldığı D Grubu'nda turnuvanın favorilerinden İspanya, Çek Cumhuriyeti'ni 87. dakikada Pique'nin attığı golle 1-0 yenmeyi başardı.

Toulouse'daki mücadeleye Matadorlar etkili başladı. Del Bosque'nin öğrencileri Morata ile üst üste pozisyonlara girse de Çek savunmasını bir türlü geçemedi. Orta sahada bariz bir üstünlük kuran, topa sahip olma yüzdesini bir ara yüzde 75'lere kadar çıkaran Sarı-Kırmızılı ekipte göstereceği performans merak edilen Celta Vigolu Nolito vasatı aşamazken, Fabregas da beklentileri karşılayamadı. Çekler ise olağanüstü bir savunmayla rakiplerine karşılık verdi, forvette oynayan Bursasporlu Tomas Necid ise etkili olamadı.

16-06/13/resimid_3419007.jpg

Tüm sıkıntılara rağmen İspanya, son dakikalarda baskıyı artırdı ve 87. dakikada da mücadelenin yıldızlarından İniesta'nın ortasında Gerard Pique ile golü buldu. Karşılaşmayı 1-0 kazanan Matadorlar, şampiyonluk için geldiği organizasyona galibiyetle başlamış oldu.

FATİH TERİM HELİKOPTELE GELDİ

A Milli Futbol Takımı'nın çalıştırıcısı Fatih Terim de bu maçı izlemek üzere Toulouse'a gitti. Tesislerden helikopter ile ayrılan Terim'in, sık sık not aldığı görüldü. Başarılı antrenörün, mücadele sonrasındaki idmana yetişmek için helikopter tercih ettiği bildirildi. İspanya ile Türkiye, Cuma günü kozlarını paylaşacak.

16-06/13/resimid_3418967.jpg

DE GEA 11'DE

Öte yandan hafta içinde adı cinsel istismar davasına karışan De Gea, İspanya adına maça 11'de başladı. Nadir gelişen Çek Cumhuriyeti ataklarını engelleyen başarılı eldiven, mücadele sonrasında da taraftarından alkış aldı.

16-06/13/2016-06-13_183819.jpg

Rosicky, Avrupa Şampiyonası tarihinde Çek Cumhuriyeti'ni temsil eden hem en genç hem de en yaşlı futbolcu oldu / FOTO: Sosyal Medya

16-06/13/resimid_3418719.jpg

Andres Iniesta maçın adamı seçildi / FOTO: Sosyal Medya

İspanya Cuma günü Türkiye ile 22:00’da karşılaşacak. Çek Cumhuriyeti de aynı gün saat 19:00’da Hırvatistan ile kozlarını paylaşacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN