ÖSO: Rusya'ya IŞİD militanlarının mevzilerini bildirmeye hazırız

ÖSO: Rusya'ya IŞİD militanlarının mevzilerini bildirmeye hazırız

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Hüsam El Avak, Rusya'ya "sadece IŞİD'i vurması" şartıyla IŞİD militanlarının konumları hakkında bilgi sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Hüsam El Avak, Rusya'ya operasyonların sadece IŞİD mevzilerini hedef alması koşuluyla IŞİD militanlarının konumları hakkında bilgi sunmaya hazır olduklarını söyledi.

Sputnik'e konuşan General Avak, "ÖSO İstihbarat Servisi'nin başındaki isim olarak diyebilirim ki, teröristlerin konumlarıyla ilgili kanıt, belge ve görsellere sahibiz ve IŞİD'e yönelik operasyonların daha etkili olabilmesi için bunları Rusya'ya sunabiliriz" dedi.

"Şam'ın verdiği bilgi yeterli değil"

Operasyonların sadece IŞİD mevzilerini hedef alması koşuluyla Rusya ile IŞİD'e karşı işbirliği yapmak istediklerini söyleyen Avak, "Şam'ın Rus ordusuna verdiği bilgi yeterli değil. Bu nedenle, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin operasyonları yeteri kadar etkili olmuyor" görüşünü savundu.

"Doğrudan iletişim kurulmasını da umuyoruz"

Suriyeli General Avak, "Gelecekte Rusya ile ÖSO arasında doğrudan iletişim kanalı kurulmasını da umuyoruz" dedi.



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN