Ömer Eminağaoğlu memura cuma tatilinin iptali için Danıştay'a dava açtı

Ömer Eminağaoğlu memura cuma tatilinin iptali için Danıştay'a dava açtı

Uzun süredir sesi soluğu çıkmayan Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, memura cuma tatili hazımsızlığı ile kendini gösterdi. Eminağoğlu, cuma iznine ilişkin Başbakanlık genelgesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açtı.

Resmi Gazete'de yayımlanan cuma iznine ilişkin Başbakanlık genelgesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açıldı.

Eminaoğlu'ndan 'Cuma mesai düzenlemesi' kararına iptal davası

Eski Çankırı hakimi ve Yargıçlar Sendikası Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Danıştay 16. Dairesine sunduğu dava dilekçesinde, söz konusu işlemin yargı ve diğer kamu kurumlarındaki işlerinin uzamasına neden olduğunu, davacı sıfatı bulunduğunu ifade etti.

Dilekçede, söz konusu genelgeyi çıkarma yetkisinin, 657 Sayılı Kanun'un 100. maddesi kapsamında Başbakanlıkta değil Bakanlar Kurulu'nda olduğu savunuldu. Öte yandan, genelgenin inanç özgürlüğünün ötesinde, laik hukuk sistemine çok açık aykırılıklar içerdiği ileri sürülen dilekçede, "Amaç inanç özgürlüğü adı altında, laik hukuk sisteminin delinmesidir" iddiasında bulunuldu.

'Cuma mesaisi' düzenlenmesi Resmi Gazete'de yayınlanmıştı

Genelge dolayısıyla, ramazan ayı içinde de günlük çalışma saatlerinin kaydırılarak kullanılmasının gündeme gelebileceği ileri sürülen dilekçede, bu durumun giderek takvim ve hafta tatili konusundaki sistemlerin tartışılmasının önünü açacağı iddia edildi.

Dilekçede ayrıca, namaz saatlerinin değişkenlik göstermesi karşısında, artık çalışma saatleri konusunda ülkenin her yerinde farklı uygulama olacağı, bu nedenle birliğin ortadan kalkacağı öne sürüldü.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN