Memurlara Cuma namazı tatilinin ayrıntıları belli oldu

Memurlara  Cuma namazı tatilinin ayrıntıları belli oldu

Başbakan Davutoğlu'nun dün AK Parti grup toplantısında açıkladığı, kamu kurumlarında Cuma namazı düzenlenlemesine ilişkin ayrıntılar belli oldu.

Hükümet, kamu çalışanlarının Cuma namazına gidebilmeleri için mesai düzenlemesi yapma kararı aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün AK Parti grup toplantısında açıkladığı düzenlemenin nasıl işleyeceği sorusu cevap buldu.

Başbakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, memurlar cuma namazı öncesi öğle tatiline girecek, namazın bitiminden sonra tekrar mesaiye başlayacak şekilde düzenleme yapılacak.

Yetkililer, söz konusu düzenlemeye ilişkin, "Mesai kaybı yaşanmayacaktır. Genelgenin bu hafta içinde yayımlanması planlanmaktadır" ifadesini kullandı.

Saat belirtilmeyecek

Edinilen bilgiye göre yayımlanacak genelgede belli saat aralığı belirtilmeyecek ve cuma günleri namaza gidenlerin mesaiye dönüşlerinde makul çerçevede, "esneklik" sağlanması istenecek.

Bazı devlet dairelerinde 12:00-13:00 bazılarında 12:30-13:30 olarak uygulanan mesai cuma namazına göre düzenlenecek.

Ağrı'da cuma namazı 11:20'de İstanbul'da 12:18'de kılınıyor. Bu nedenle her ilde valiliklerin kontrolünde kadın ve erkek ayırımı yapılmaksızın cuma saati için izin verilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN