Olayların devam etmesi halinde Rusya turnuvadan men edilecek

Olayların devam etmesi halinde Rusya turnuvadan men edilecek

UEFA, EURO 2016'nın düzenlendiği Fransa'da 2 gün boyunca kavga eden İngiliz ve Rusları uyarmıştı. Kurum, tartışmalara son noktayı koydu ve Rusya'ya ertelenmiş diskalifiye cezası verdi. Fransa'da taraftar olayları devam ederse Rusya turnuvadan men edilecek.

UEFA, Fransa'da devam eden Euro 2016'da olay çıkartan Rus taraftarlarla ilgili kararını açıkladı.

İHRAÇ YOLDA

UEFA'dan daha yapılan açıklamada, RFS'ye, taraftarlarının çıkardığı olaylar, ırkçı davranışlar ve meşale yakılması nedeniyle soruşturma açıldığı ifade edilmişti. UEFA, Fransa'nın Marsilya kentinde İngiltere ile Rusya arasında oynanan maç öncesi de iki takım taraftarları arasında çıkan olayları dün kınamıştı ve bu tür şiddet olaylarına karışanların futbolun içinde yer alamayacağını belirtmişti.

UEFA'dan yapılan açıklamada Rus taraftarların saha içi ve dışında taşkınlıklara devam etmesi halinde turnuvadan ihraç edileceği duyuruldu.

PARA CEZASI DA VERİLDİ

Öte yandan yaşanan olaylar nedeniyle Rusya'ya 150 bin Euro para cezası verildiği açıklandı.

'KAVGA İÇİN GELDİK' DEMİŞLERDİ

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan bir Rus taraftar, İngilizler’le kavgaları hakkında flaş açıklamalar yapmıştı. Vladimir isimli Rus, “İngilizler dövüşmeyi bilmiyor. Kız gibiler. Biz yumruk atarken onlar şişe ve sandalyeye güveniyor. Buraya, gerçek holiganların kim olduğunu göstermeye geldik. İngilizler’le savaşımız sürecek” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN