Mısır: Rus uçağı patlama nedeniyle düşmedi

Mısır: Rus uçağı patlama nedeniyle düşmedi

Mısır Havacılık Bakanlığı, Sina Yarımada'sında düşen Rus yolcu uçağının bir patlama nedeniyle düştüğüne dair bir kanıt olmadığını açıkladı. ABD ve İngiltere, uçağın önceden içine yerleştirilen bir bomba nedeniyle düşmüş olabileceğini öne sürmüştü.

Sina Yarımadası'nda yere çakılan Rus yolcu uçağının düşme nedeni ile ilgili bir açıklama da Mısır Havacılık Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, şu ana kadar uçağın bir patlama nedeniyle düştüğüne dair bir işaret elde edilemediğini bildirdi.

Rusya’nın St. Petersburg kentine gitmek üzere Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinden havalanan yolcu uçağı kalkıştan 23 dakika sonra düşmüştü. Olayın ardından terör örgütü IŞİD, içinde 224 kişinin bulunduğu uçağı düşürdüklerini öne sürmüş ancak bu iddia hem Rus hem de Mısırlı yetkililer tarafından yalanlanmıştı.

IŞİD mi düşürdü?

Tartışmalar sürerken ABD istihbaratı yetkilileri, kazaya IŞİD ya da terör örgütüne bağlı bir grup tarafından uçağa yerleştirilen bombanın neden olabileceğini ileri sürmüştü. Bu açıklamanın ardından Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı’ndan farklı bir açıklama geldi. Mısır Sivil Havacılık Bakanlığı, araştırmacıların şu ana kadar Rus uçağının bir patlama nedeniyle düştüğünü gösteren bir işarete rastlamadıklarını kaydetti.

Mısır Sivil Havacılık Bakanı Hüssam Kemal tarafından yapılan açıklamada, “Şu ana kadar soruşturmadan böyle bir şeye rastlamadık. Benzer varsayımlar, doğrulanmamış ya da spekülasyona dair bilgilerdir. Soruşturma ekibi, şu ana kadar bu tür hipotezleri doğrulayan bir kanıt ya da veriye ulaşamamıştır” denildi. 

#http://www.karar.com/dunya-haberleri/isid-rus-ucaginin-dusmesini-seker-dagitarak-kutladi-51579#

KAHİRE/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN