Mardin ve Van'da çatışma: 7 şehit, 5 yaralı- Son dakika haberleri

Mardin ve Van'da çatışma: 7 şehit, 5 yaralı- Son dakika haberleri

Mardin'den acı bir son dakika haberi geldi. Mardin’in Dargeçit ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu. Van'ın Çaldıran ilçesinde de yaşanan çatışmada 4 asker şehit oldu.

Mardin’in Dargeçit ilçesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker ve 1 köy korucusu şehit oldu.

Dargeçit İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda şehitlerin sayısı 'si asker, 1'i köy koruyucusu 3 kişi şehit oldu. Geçici köy korucusu Yılmaz Alpsoy ile Midyat Devlet Hastanesi’nde tedavi gören uzman çavuşun ardından, 1 asker de doktorların tüm müdahalesine rağmen şehit oldu.

1 uzman çavuş, 1 er ve 1 geçici köy korucusunun şehit olduğu saldırıda yaralanan 1asker, 2 korucu ve sivil kadının tedavileri sürüyor.

DARGEÇİT ŞEHİDİNİN EVİNE ACI HABER ULAŞTI

Mardin'in Dargeçit ilçesi'nde PKK'lı teröristlerin kontrol noktasına düzenlediği silahlı saldırıda şehit düşen 23 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Cem Kanbur'un ailesine acı haber ulaştı.

Dargeçit ilçesinde PKK'lı teröristlerin ilçe girişindeki kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda Uzman Onbaşı Cem Kanbur şehit oldu. Şehit askerin Bartın'a bağlı Muratbey köyü'nde oturan ailesine acı haberi Bartın Valisi Nusret Dirim, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu verdiler. Şehidin babası 45 yaşındaki Hayri Kanbur, annesi Suzan Kanbur ile ağabeyi Cüneyt Kanbur şehit haberinin ardından gözyaşlarına boğuldular.

Şehidin evinin önüne Türk bayrağı asılırken İl Müftüsü Mahmut Gündüz tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Şehit askerin bir yıl önce askerden döndükten sonra uzman onbaşı sınavını kazanarak Mardin'in Dargeçit ilçesinde göreve başladığı öğrenildi. Enson dün akşam babasını arayan şehit askerin, "Baba ben Kurban Bayramı'nda geleceğim, kurban kesmek istiyorum. Bana kurban ayarlarmısın" dediği öğrenildi.

Şehit Cem Kanbur'un 3 kardeş olduğu ve bekar olduğu öğrenildi.

MARDİN/DHA

Dargeçit ilçe girişinde bulunan güvenlik noktasına bugün akşam saatlerinde bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı ve ardından yaşanan çatışmada 1 asker ve 1 korucu şehit olmuş, 2 asker, 2 korucu ve sivil 1 kadın yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 1 asker daha yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

VAN'DA 4 ASKER ŞEHİT

Alınan bilgilere göre, ilçedeki Tendürek Dağı eteklerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında dünden beri devam eden çatışmalar şiddetlenerek sürüyor.

Dün biri uzman çavuş 4 güvenlik görevlisinin şehit olduğu bölgede yaşanan çatışmalarda bugün de bir teğmen ve 3 uzman çavuş şehit oldu. Bölgedeki çatışma devam ediyor.

MARDİN-VAN/AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN