Çukurca operasyonu: PKK, en stratejik bölgede darbe aldı

Çukurca operasyonu: PKK, en stratejik bölgede darbe aldı

TSK'nın Hakkari Çukurca'ya bağlı Çağlan Köyü Seni Tepe ve Kale Tepe bölgelerinde terör örgütü PKK'ya indirdiği darbe hem stratejik açıdan hem de Suriye'deki Fırat Kalkanı Operasyonu için hayati öneme sahip.

TSK, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'ya yönelik operasyonda terör örgütüne ağır darbe vurdu. 33 terörist öldürülürken 30 terörist de yaralandı. Yaralı teröristlerin yakalanması için operasyon sürüyor. Terör örgütüne yönelik son günlerin en etkili operasyonnu 2'ince Komando Tugay Komutanlığı yapıyor. Uçaklar da havadan destek veriyor. 

BAĞLANTI NOKTASI

Operasyon PKK'nın ağır darbe almasının yanısıra stratejik açıdan öneme sahip. Çağlan Köyü Seni Tepe ve Kale Tepe, PKK'nın Çukurca ve Dağlıca arasına düşen ve Kuzey Irak ile diğer bölgelerdeki terörist kamplarıyla bağlantısını sağlıyor. Stratejik alana sızan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi bu nedenle önemli. Askeri kaynaklar stratejik bölgede yığınak yapmak ve terörist sevk etmek için PKK'nın yoğun bir faaliyete buradan yurtiçinde saldırı yapmayı planladığına dikkat çekiyor. 

FIRAT KALKANI ETKİSİ

İkinci bir nokta ise Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan rahatsız olan terör örgütünün, bu bölgede etkili olması halinde TSK'nın sınırdaki faaliyetlerini etkileme ümidinin kırılmış olması. Bölgedeki PKK varlığı ile Suriye'deki operasyonun etkilenmesinin mümkün olmadığını belirten askeri kaynaklara göre örgüt, bu yönde yönlendirildi. 

Hudut ve komando birliklerinin baskın tarzında ve uçak desteği ile yaptığı operasyonda teröristlerin intihar saldırısı girişiminde bulunduğu da öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN