Maliki: Türkiye Musul'u ilhak etmek istiyor

Maliki: Türkiye Musul'u ilhak etmek istiyor

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve eski Başbakan Nuri El Maliki, Türkiye’yi Musul’u ‘ilhak etmek istemekle’ suçladı.

Geçtiğimiz günlerde Türk askerinin Musul yakınlarındaki Başika kampında bulunması ile ilgili "Türk müdahalesine karşılık vereceğiz" ifadesini kullanan Irak eski Cumhurbaşkanı Nuri el-Maliki'den iki ülke arasında gerilimi yükselten bir demeç daha geldi.

Maliki, Türkiye'nin Musul'u ilhak etmek istediğini öne sürdü. Fars Haber Ajansı’nın haberine göre Maliki, Türkiye’nin Irak toprağında gözü olduğunu iddia ederek, “Ankara, Irak’ın bir sürü problemle uğraşmasını fırsat bilerek Musul’u Irak’tan ayırmaya çalışıyor. Buna karşın Irak milleti Türk işgaline karşı sesini yükseltmiştir” diye konuştu.

Türkiye, önceki gün Başika kampındaki askerlerinin bir bölümünü geri çekmiş, Bağdat yönetimi ise tüm askerlerin çekilmesini talep etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN