Madaya'da 5 kişi daha açlıktan öldü

Madaya'da 5 kişi daha açlıktan öldü

BM yardım konvoyları Suriye'nin kuşatma altındaki Madaya kasabasının acısını gidermedi. Son bir hafta içinde beş kişinin açlıktan öldüğü Madaya'da sütün kilosu 313 dolardan satılıyor.

[Karar]

Suriye'de Esad rejimi ve Hizbullah güçlerinin kuşatması altında bulunan Madaya'da beş kişinin daha açlıktan öldüğü bildirildi.

Reuters'in haberine göre Birleşmiş Milletler'e ait (BM) iki yardım konvoyunun kasabaya ulaşmasına rağmen bölgedeki durumda önemli bir değişme olmadı. Madaya'da halen gıda fiyatlarının fahiş düzeyde olduğu, bir adet bisküvinin 15 dolara, bebekler için bir kilo sütün ise 313 dolara satıldığı kaydedildi.

Bir ayda 32 kişi öldü

Madaya'da bulunan yardım gönüllüleri, kasabada geçtiğimiz ay toplam 32 kişinin açlıktan hayatını kaybettiğini bildirdi. 42 bin kişinin yaşadığı kasabada onlarca insanın da acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duyduğu ifade edildi.

BM'nin verilerine göre Suriye'de kuşatma altındaki 15 bölgede toplam 450 bin insan yaşıyor. Bu bölgelerden biri olan Madaya, açlıktan zayıflamış çocukların fotoğraflarının yayılmasıyla dünya gündemine oturmuştu. BM'nin, Madaya'da Ekim ayından beri devam eden insani durumun farkında olmasına rağmen bunu kamuoyuna açıklamadığı ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN