Lukas Podolski Almanya tarihine geçti

Lukas Podolski Almanya tarihine geçti

Galatasaray’ın yıldızı Lukas Podolski, Slovakya karşısında forma giyerek dört Avrupa Şampiyonası’nda forma giyen üçüncü futbolcu oldu.

Futbol oynamaya 1991 yılında başlayan 31 yaşındaki futbolcu, 16 yaşındayken ilk kez milli takım tecrübesini tatmıştı. 2004 yılında A Milli Takımı’n formasını giyen Polonya asıllı yıldız, bugüne kadar ülkesiyle tam sekiz büyük turnuvada boy gösterdi!

Lothar Matthaus ve Bastian Schweinsteiger’den sonra dört Avrupa Şampiyonası’nda forma giyen üçüncü futbolcu olan Podolski, Portekiz’de düzenlenen EURO 2004’te A Milli Takım’ın formasını ilk kez sırtına geçirmişti.

16-06/27/resimid_3579556.jpg

EURO 2008’de Joachim Löw’ün değişilmez oyuncularından olan 31 yaşındaki futbolcu, attığı üç golle turnuvanın gol krallığı yarışında ikinci sırada yer almıştı.

EURO 2012’de yarı finale çıkan takımın da parçalarından olan Podolski, 2-1’lik Almanya galibiyetiyle sonuçlanan Danimarka maçında bir gol kaydetmiş ve maçın adamı seçilmişti. Bu maç aynı zamanda onun milli takımdaki 100’üncü maçıydı.

16-06/27/resimid_3580057.jpg

Kendisine EURO 2016 kadrosunda da yer bulan Alman yıldız, gruplarda oynanan üç maçta forma şansı bulamamıştı. Dün oynanan Slovakya mücadelesinde oyuna sonradan dahil olarak adını Almanya tarihine yazdırmayı başardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN