Leyla Zana Erdoğan'dan randevu istedi

Leyla Zana Erdoğan'dan randevu istedi

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talebinde bulundu. Erdoğan, talebi olumlu karşıladığını söyledi.

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu istediği medyada yer almıştı. Erdoğan, Cuma namazından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Zana'nın kendisi ile görüşmek için randevu istediğini doğruladı. Talebi olumlu karşıladığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

Kendisiyle görüşebiliriz

"Böyle bir talebi oldu. Dün Beştepe sofrasında bunu da arkadaşlarımızla paylaştık. Şu anda arkadaşlarımıza da bu konuyla ilgili bir değerlendirelim dedim. Bu değerlendirme neticesinde, yani kanaatim kabulden yanadır. Kabul edip kendisiyle görüşebiliriz."  

Zana: Çözerse Erdoğan çözer

Zana çözüm süreci başlamadan önce 2012 yılında "bu sorunu çözerse Erdoğan çözer" demiş, yine randevu talebinde bulunarak Erdoğan'la bir araya gelmişti.

Zana, 7 Haziran öncesi Güneydoğu'daki çatışma ortamına yaşanan ölümlere tepki göstererek ölüm orucuna başlayacağını açıklamıştı. Zana, Eylül 2015'te gözyaşlarıyla yaptığı açıklamada, "Siyasi aktörler ve çözüm sürecini yakından takip eden yazar ve akademisyenler, elinde silah bulunan tüm kesimlere sesleniyorum. Ölümlerin devam etmesi halinde ölüm orucuna başlayacağım" demişti. Zana, sözlerinin devamında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girmesini talep etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN