Lavrov: Suriye'de operasyonların bitmesi için sebep yok

Lavrov: Suriye'de operasyonların bitmesi için sebep yok

Cenevre'deki Suriye toplantılarında açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un ülkesinin Suriye'deki operasyonlarına ilişkin "Bitirilmesi için bir sebep görmüyorum" dediği bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Hava Kuvvetleri'nin teröristler karşısında tam zafer kazanıncaya dek Suriye topraklarındaki askeri operasyonlara katılmaya devam edeceğini söyledi.

"Bir sebep görmüyorum"

Lavrov Suriye konulu Cenevre görüşmelerinde yaptığı açıklamalarda, "Rusya Hava Kuvvetleri'nin Suriye'deki operasyonlara son vermesi için bir sebep göremiyorum" ifadesini kullandı.

Sınırdaki kaçakçılık sorunu

Lavrov, Suriye'de barışın sağlanması için en önemli koşullardan birinin şu anda teröristleri besleyen kaçakçılığın devam ettiği Suriye-Türkiye sınırında kontrolün sağlanması olduğuna dikkat çekti. Bakan bu sorunun çözülmesi halinde ateşkes rejiminin gerçekten işe yarayacağını belirtti.

Aynı zamanda Lavrov, görüşmelerin bazı üyelerinin ilk anlaşmalara ters düşen koşullar öne sürdüğünü ifade etti.

MOSKOVA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN