Kulunç hemen hemen her yaş grubunda ve özellikle masa başı çalışanlarda görülen bir durumdur. Kulunç boyun ve sırt ağrısı olarak sıkça görülür. Bu rahatsızlığınızı evinizde uygulayacağınız basit yöntemlerle hafifletebilirsiniz. İşte bilmeniz gerekenler…
Kulunç çoğu kişinin başına gelebilen fiziksel rahatsızlıklardandır. Kulunç kasların rahatlayamaması ile ortaya çıkar ve yorgunlukla birleşince şiddetli ağrılara neden olur. Evinizde uygulayacağınız basit yöntemlerle ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. İşte tüm bilgiler…
NEDİR?
Kulunç genellikle boyun ve sırt bölgesinde görülür. Ciddi sonuçlara neden olmayan kulunç kişiye ağrı verir. Kulunç da dikkat edilmesi gereken konu, hareketsizliğin bu durumu daha çok tetiklediğidir. Kulunçlu bölge hafif hareketlerle yumuşatılmalı ve uygun tedavi uygulanmalıdır. Genellikle boyun, omuz ve sırt bölgelerinde görülür. Yorgunluk ve stres kulunç ağrılarının artmasına neden olur. Aynı zamanda yanlış yapılan egzersizler ve duruş pozisyonunun kötü olması da bu hastalığın neden olduğu ağrıyı tetikler.
Kulunç ağrısı boyun ve sırtta ise ağrı başa ya da kollara vuruyor. Bu durum kollarda uyuşmaya neden olduğu için boyun fıtığı ile karıştırılıyor. Bel ve kalça bölgesindeki ağrılar ise bel fıtığı ile karıştırılabiliyor. Bu nedenle kulunç ağrılarında ağrının kulunçtan mı yoksa fıtıktan mı olduğunun anlaşılması gerekiyor.
NEDENLERİ
Ani yapılan hareketler,
Psikolojik sorunlar,
Stres,
Omurilikteki yapı bozuklukları,
Vitamin eksikliği,
Guatr,
Kansızlık,
Uzun süre aynı pozisyonda kalma,
Soğuk algınlığı,
Yanlış bir şekilde yük kaldırma,
Yanlış oturma pozisyonu,
Kaslara aşırı yüklenme,
Hareketsiz yaşam tarzı,
Aşırı gerginlik.
DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN
BELİRTİLERİ
Kaslarda ağrı,
Sırt bölgesinde kola doğru ağrı,
Kaslarda karıncalanma,
Nefes alırken batma hissi,
Boyun, sırt ve omuzda ağrı,
Eklemlerde tutulma,
Ağrı nedeniyle uyuyamama,
Kullanılan ilaçların etki göstermemesi.
NASIL GEÇER?
Kuluncun neden olduğu kasılmaları geçirmek için sıcak uygulama yapılabilir. Sıcak su torbası ya da sıcak havlu ağrıyan bölgeye 20 dakika koyulur. Sıcak uygulama ile sertleşmiş kalar yumuşar. Çeşitli yağlar ile yapılan masajlarda bölgedeki kasların gevşemesi sağlanır. Ortopedik olmayan yastıklar ve yataklar kulunca neden olmaktadır. Bunun dışında uykusuzluk, stres, yorgunluk gibi faktörlerin ortadan kalkması kuluncu önler.