Usta oyuncu Genco Erkal'a veda

Usta oyuncu Genco Erkal'a veda

Usta sanatçı Genco Erkal, kan kanseri nedeniyle 86 yaşında hayatını kaybetti. Erkal için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından Erkal'ın cenazesi, Teşvikiye Camii'ndeki törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Bir süredir kan kanseri ile mücadele eden 86 yaşındaki usta sanatçı Genco Erkal, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Törene, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Emrah Şahan, eski Başbakan Yardımcısı Hikmet Çetin'in yanı sıra Turgut Kazan, Filiz Kerestecioğlu, Fazıl Say, Nejat Yavaşoğulları, Bedri Baykam, Emre Kınay, Şevket Çoruh, Levent Ülgen, Orhan Alkaya ve Mert Fırat gibi isimler de katıldı.

Törene sanatçılar ve siyasetçilerin yanı sıra DİSK'li işçiler de katıldı.

Törende Erkal'ın gençlik yıllarından başlayarak yer aldığı tiyatro oyunlarından video ve fotoğraflar paylaşıldı.

Törenin ardından Erkal'ın cenazesi, Teşvikiye Camii'ndeki törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

İMAMOĞLU: EĞİTİCİ TAVRI BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİYDİ

Cenaze töreninde konuşan Ekrem İmamoğlu: "Toplumun sorunlarını bütün dünya halklarının sorunlarını ele alan, eğitici tavrı bizim için çok kıymetliydi. Savaşların etrafımızı sarmaladığı bu dönemde onun söylediklerini tekrar tekrar dinlemeye ve 'savaşa hayır' demeye çok ihtiyacımız var. Sanat dünyasından göçüp giden efsanelerimizden biri olacak. Kendisini bu ülkenin efsane tiyatro sanatçısı olarak uğurluyoruz. Haksızlığa karşı durmak konusunda böyle eğitici olduğu için saygıyla uğurluyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN