'Uçan Hollandalı' Operası, İstanbul'da sahnelenecek

'Uçan Hollandalı' Operası, İstanbul'da sahnelenecek

Richard Wagner'in en önemli eserlerinden biri olan 'Uçan Hollandalı', ünlü Alman rejisör Sebastian Welker'in yönetiminde Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu'nda sanatseverlerle buluşuyor. Wagner'in ilk başyapıtı olarak kabul edilen bu opera, izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

"Uçan Hollandalı" 18. yüzyılın efsanelerinden ilham alarak, aşk, lanet ve kurtuluş temalarını işliyor. Sanat dünyasının merakla beklediği performans, hem müziği hem de etkileyici sahne tasarımıyla dikkat çekecek. Wagner'in büyüleyici müziği, bu hikayeyi daha da derinleştiriyor.

Richard Wagner'in ilk başyapıtı olarak nitelendirilen "Uçan Hollandalı" ünlü Alman rejisör Sebastian Welker’in yönetiminde Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu'nda sahnelenecek.

yeni-proje-3-001.jpg

Efsanelere inanmayanları bile büyüleyen bu dramada, doğaüstü bir varlık olan Hollandalı’nın gerçek aşkı arayışı konu ediliyor.

1843'te ilk kez Dresden’de sahnelenen eser, lanetli bir denizci olan Hollandalı'nın hikayesini merkezine alıyor. Yedi yılda bir karaya çıkma izni olan bu denizcinin, sadık bir kadının aşkıyla kurtulma çabası, operanın temel temasını oluşturuyor. Kaptanın karşılaştığı zorluklar ve aşkın gücü, Wagner'in derin müziğiyle izleyicilere aktarılacak.

yeni-proje-2-001.jpg

Operanın müziklerini İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, İbrahim Yazıcı yönetiminde seslendirecek.

Dekor tasarımını Efter Tunç’un, kostüm tasarımını Serdar Başbuğ’un, ışık tasarımını Yakup Çartık’ın ve koreografisini Emre Karaca’nın üstlendiği bu etkileyici yapımda, İDOB Korosu da Volkan Akkoç yönetiminde sahne alacak.

yeni-proje-1-001.jpg

Temsillerde “Der Holländer” rolünde Alper Göçeri ve Murat Güney, “Senta” rolünde Perihan N.Artan ve Evren Ekşi, “Daland” rolünde Umut Tarık Akça ve Göktuğ Alpaşar gibi isimler yer alacak.

"Uçan Hollandalı" 12-17 Ekim ve 2-6 Kasım tarihleri arasında AKM Türk Telekom Opera Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN