Türk üretimi arpa Amerika’da büyük ilgi

Türk üretimi arpa Amerika’da büyük ilgi

Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleşen ‘Amherst Early Music’ festivalinde sahne alan sanatçı Zeynep Öykü’nün kendi ürettiği arplar ilgi odağı oldu. Öykü, Yunanistan, Japonya, ABD ve Afrika ülkelerinden büyük ilgi gören yerli üretim ‘Anatolian Harps’ı Asya pazarına sokmayı da hedefliyor.

ABD’de gerçekleşen ‘Amherst Early Music’ festivalinde sahne alan sanatçı Zeynep Öykü’nün kendi ürettiği arplar büyük ilgi odağı oldu. Konserlerini Türk üretimi arp ile veriyor olmaktan gurur duyduğunu kaydeden Öykü, geçtiğimiz yıl New York’ta verdiği konserde yerli üretim Anatolian Harps’ı dünyada tanıtacağını dile getirmişti.

Türkiye’de ilk kez yerli arp üreterek dikkati çeken barok müziğinin başarılı ismi Öykü, çok az müzisyenin çalabildiği arp ile New York’da sahne aldı.

Sanatçı şunları söyledi: “Dünyada bir avuç insanın çaldığı, üç sıra telli İtalyan barok arpının seyahat boyu, Bilecik Gölpazarı’nda kurmuş olduğum ‘Anatolian Harps’ tarafından üretildi. Şimdi ürettiğimiz ilk barok arp ile sahneye çıkmak hem keyif hem de gurur verici.

ABD’de, iki hafta süren ‘Amherst Early Müzik Festivali’nde normalde taşınması çok zor olan barok arpın, sesi ve çalımından ödün vermeksizin üretilen seyahat boyu ile katıldım. Bu yeni üretim barok camiasında büyük heyecan yarattı ve erken dönem müzisyenlerinin senede bir kez toplandığı bu festivalde ilgi odağı oldu.” Öykü, Yunanistan, ABD gibi ülkelernden arp için ciddi talep olduğunun altını çizerek, “Asya’da arp üreticisi neredeyse yok denecek kadar az. Onun dışında Suudi Arabistan ve Azerbaycan’da da pazar var. Hedefimiz Asya pazarına da girmek” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN