Türk Tarih Kurumu, kütüphane koleksiyonunda yer alan 6 bin elektronik dergi ve kitabı ücretsiz erişime açtı. Kurum Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, kütüphane hizmetinin abonelikle çalıştığını, okuyucuların abone oldukları takdirde eserleri ücretsiz indirebileceğini söyledi.
Türk Tarih Kurumu (TTK), kütüphane koleksiyonlarında yer alan toplam 6 bin elektronik dergi ve kitabı ücretsiz uzaktan erişime açtı. Başkan Prof. Dr. Yüksel Özgen, okuyucuların, kütüphanede ve arşivdeki önemli el yazmaları ile kitaplara daha rahat ulaşabilmesi için birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini söyledi.
GEÇEN YIL HAYATA GEÇİRİLENLER
Geçen yıl koleksiyonlarında bulunan 16 bin nadir eseri ve 2 bin 200 el yazmasını uzaktan erişime açtıklarını dile getiren Özgen, ayrıca geçen sene TTK Kütüphanesi'nin kataloglarında kayıtlı ve koleksiyonlarında yer alan 170 bin pozluk süreli yayını uzaktan okuyucunun hizmetine sunduklarını bildirdi.
Çalışmalarının sürdüğünü anlatan Özgen, "Kütüphanemizin koleksiyonlarında bulunan 6 bin elektronik dergi ve elektronik kitabı ücretsiz olarak uzaktan erişime açtık. Kütüphanemizin abone olduğu önemli veri tabanlarından 3 tanesini de okuyucularımız için uzaktan erişime sunduk." dedi.

ABONELİKLE ÇALIŞIYOR
Okuyucuların, kitapları indirebileceklerini belirten Özgen, "Kütüphane hizmetimiz abonelikle çalışıyor. Okuyucularımız abone oldukları takdirde ücretsiz olarak indirip kullanabilecekler." diye konuştu.
3 VERİ TABANI ERİŞİME AÇILDI
TTK Kütüphanesi, veri tabanı üyeliklerini de yenileyerek, yüz binlerce kaynağı araştırmacıların hizmetine sundu.
Kütüphanenin abone olduğu 3 veri tabanında, çeşitli disiplinler ve bilimsel geleneklerden kronik çalışmalardaki en son araştırmaları bir araya getiren "Encyclopedia of the Medieval Chronicle" okuyucuya sunuldu.
Kullanıcılar, sosyal ve beşeri bilimler alanında yayımlanan 300'den fazla dergi, 7 bin 500 cilt ve 150 bin makaleye erişim imkanı veren "Brill Online Journals Collection" ve İslam dünyasıyla ilgili tüm konu alanlarını kapsayan yayınların uluslararası sınıflandırılmış bibliyografik bilgilerine farklı Avrupa dillerinde erişim sağlayan "Indeks Islamicus" veri tabanlarına da uzaktan erişebilecek.
Araştırmacılar, veri tabanları, e-kitaplar ve e-dergilerin yanı sıra TTK Kütüphanesi koleksiyonunda kayıtlı 17 bin 136 nadir eser, yazma eser, süreli yayın, harita ve rölöveler ile 3 milyon 100 bin poz dijital görüntüsüne Kütüphane Otomasyon Sistemi üzerinden ulaşabilecek.