'Saraybosna'nın Kalbi' ödülleri sahiplerini buldu

'Saraybosna'nın Kalbi' ödülleri sahiplerini buldu

30. Saraybosna Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. En İyi Film ödülünü Emanuel Parvu'nun "Three Kilometres to the End of the World" filmi kazandı, diğer kazananlar arasında Yorgos Zois, Anab Ahmed Ibrahim ve Cem Demirer gibi isimler yer aldı.

Bosna Hersek'te savaşın izlerini silmek ve Saraybosna'nın yeniden inşa sürecine katkı sunmak amacıyla başlatılan ve bu yıl 30'uncusu düzenlenen Saraybosna Film Festivali'nde (SFF) ödüller sahiplerini buldu. "Saraybosna'nın Kalbi" adıyla verilen ödüller, başkent Saraybosna'daki Ulusal Tiyatro binasında, kırmızı halı geçişinin ardından düzenlenen törenle takdim edildi.

Emanuel Parvu'nun "Three Kilometres to the End of the World" filmi, "En İyi Uzun Metrajlı Film" ödülüne layık görüldü. Yorgos Zois, "Arcadia" filmiyle "En İyi Yönetmen" ödülünü kazandı. 16 Ağustos'ta başlayan festivalde uzun metrajlı film, kısa film, belgesel film ve öğrenci filmleri kategorilerinde toplam 57 film yarıştı.

Festivalde ödül kazanan diğer isimler ve yapımlar şöyle:

- En İyi Yönetmen: Yorgos Zois (Arcadia)

- En İyi Erkek Oyuncu: Doru Bem (Holy Week)

- En İyi Kadın Oyuncu: Anab Ahmed Ibrahim ("Village Next to Paradise")

- En İyi Belgesel: A Picture to Remember"(Yönetmen: Olga Chernykh)

- En İyi Kısa Belgesel: Like a Sick Yellow (Yönetmen: Norika Sefa)

- İnsan Hakları Ödülü: Anna Rubi (Your Life Without Me)

- Jüri Özel Ödülü: Daphne Heretakis (What We Ask of A Statue is That It Doesn't Move)

- En İyi Kısa Film: Noksan (Yönetmen: Cem Demirer)

- En İyi Öğrenci Filmi: The Smell of Fresh Paint (Yönetmen: Nada Petrovic)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN