Hacı Bektaş Veli anma törenleri başlıyor

Hacı Bektaş Veli anma  törenleri başlıyor

Her yıl merakla beklenen 61. Ulusal 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri bugün Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde başlıyor.

Hacıbektaş Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen şenlikler kapsamında bu yıl sergi, panel, konser, söyleşi ve film gösterimlerinden oluşan çok sayıda etkinlik halkla buluşacak.

Etkinlikte ayrıca Alevi geleneğinin seslerini duymak’ amacıyla verilen ‘Hacı Bektaş Veli Ödülleri’ de bu yıl farklı dallarda verilecek. Bu kapsamda sanattan edebiyata, müzikten sinemaya, sosyolojiden dile kadar çok çeşitli alanlarda üretilmiş geleneğin seslerini ve aktörlerini görünür kılmak, üretimini teşvik etmek amacıyla dört dalda ödül takdim edilecek.

Bu yıl Dostluk ve Barış Ödülü Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy’a, Yaşayan İnsan Hazinesi Hizmet Ödülü âşık, yazar ve yayıncı Ali Adil Atalay’a, Akademik Araştırmalar Ödülü Doç. Dr. Meral Salman Yıkmış’a ve Kültür Sanat Ödülü ressam Kılavuz Bakır’a takdim edilecek. Üç gün sürecek etkinliğin detayları düzenleyen kurumların sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN