‘Bizimle Başladı Bizimle Bitti’ vizyonda... Çiçekçi kızın ‘pembe roman’ hayali bitiyor

‘Bizimle Başladı Bizimle Bitti’ vizyonda... Çiçekçi kızın ‘pembe roman’ hayali bitiyor

Sinemalarda ikisi yerli 6 yeni film vizyonda. Filmlerde Colleen Hoover’ın çok satan romanından uyarlanan romantik drama ‘Bizimle Başladı Bizimle Bitti’ öne çıkıyor. ‘Gossip Girl’ yıldızı Blake Lively filmde Justin Baldoni ve Brandon Sklenar ile başrolleri paylaşıyor. Pembe çiçekli kapağı nedeni ile ‘aşk romanı’ olarak pazarlanan, esasında aile içi şiddete odaklanan romanın aslına sadık kalan film, hikayeyi ‘pembe roman’ rafından indirip, bir kadın mücadelesine dönüştürüyor.

SALİHA SULTAN

Türkiye’de sinema salonlarında bugün ikisi yerli 6 film vizyona giriyor. Filmlerde, Amerikalı yazar Colleen Hoover’ın çok satan romanından uyarlanan romantik drama ‘Bizimle Başladı Bizimle Bitti’ (It Ends With Us) öne çıkıyor. ‘Gossip Girl’, ‘Hırsızlar Şehri’ gibi yapımlarla tanınan Blake Lively’in filmi aynı zamanda yöneten Justin Baldoni ile başrolleri paylaştığı film, travmalarını geride bırakıp bir çiçekçi dükkanı sahibi olma hayalini gerçekleştirmek üzere Boston’a taşınan ve kendisinden yedi yaş büyük Ryle (Baldoni) adlı bir beyin cerrahı ile evlenen Lily Bloom’un hikayesini konu alıyor. Filmde, Lily’nin genç aşkı Atlas rolüne ise ‘1923’ oyuncusu Brandon Sklenar hayat veriyor.

Pembe çiçekli kapağı ile bugüne kadar bir aşk romanı olarak pazarlanan, ancak esasında aile içi şiddete odaklanan kitaptan uyarlanan film, romanın aslına sadık kalarak aşk hikayesi olmaktan çıkarak bir kadın mücadelesine dönüşüyor. Öte yandan film, vizyondan önce öpüşme sahneleri nedeni ile Katar’da yasaklanması, yapımcılarının birbirine düşmesi gibi magazinel haberlerle gündeme geldi. 25 milyon dolarlık bir bütçe ile çekilen, ilk üç günde dünya çapında toplam 80 milyon dolar hasılat elde eden filmin hafta sonu gişe rekorları kırması bekleniyor.

DÜNYANIN SONUNA DOĞRU:

Dram ağırlıklı Western filmi, 1860’lı yıllarda geçen bir hikayeyi izleyiciye aktarıyor. Yönetmen koltuğuna Viggo Mortensen’in oturduğu, Vicky Krieps, Viggo Mortensen ile Solly McLeod başrolleri paylaştığı film Kanadalı Fransız Vivienne Le Coudy’un, San Francisco’dan Kuzey Amerika’ya göç eden Danimarkalı Holger Olsen’a aşık olmasını ve ardından patlak veren iç savaş sebebiyle birbirlerinden ayrı düşmelerini anlatıyor.

screenshot-10.jpg

SON BİR TATİL: Erkan Özcan’ın yönettiği yerli komedinin başrollerinde Toygan Avanoğlu, Burcu Gönder Parlak ve İlayda Sezgin’in oynuyor. Film, boşanacakları haberini kızlarına söylemek için doğru anı kollayan ve bunun için ailece bir tatil organize eden bir anne ve babanın başından geçenleri işliyor.
AMİR: Anastasiya Budakva’nın yönetmenliğini yaptığı yerli korku filmi , evde eğlenceli bir gece geçirmek için toplanan bir grup arkadaşın yaşadığı korku dolu anlara odaklanıyor.

YARIŞÇILAR: BÜYÜK HESAPLAŞMA: Young Sik Uhm ve DaHee Kim’in yönettiği Güney Kore yapımı animasyon film çocuklara geleneksel Koşan Adam yarışması öncesi, sahibini dünyanın mutlak hükümdarı yapan efsanevi ‘Süper Kemer’i elde etmek için bir dizi mücadeleden geçen oyuncuların hikayesini aktarıyor.

screenshot-12.jpg

NAMLUNUN UCUNDA SEKİZİNCİ ‘YARATIK’ VAR

‘Nefesini Tut’ ve ‘Kötü Ruh’ gibi kült korku yapımlarıyla tanınan Fede Álvarez imzasını taşıyan bilim kurgu filmi ‘Alien: Romulus’ da bugün vizyonda. Sinema tarihinin en ikonik yapıtlarından ‘Yaratık’ serisinin sekizinci filmi olan ‘Alien: Romulus’, kronolojik zaman çizgisinde Ridley Scott’ın 1979 tarihli ilk filmi ile James Cameron’ın 1986 çıkışlı filmi arasında geçiyor. Scott’ın bu kez yapımcısı olduğu, Cailee Spaeny, Isabela Merced ve Archie Renaux’un oynadığı film bir grup genç uzay sömürgecisinin, terk edilmiş bir uzay istasyonunun derin uçlarını temizlerken dünyanın en korkutucu yaşam formu ile karşılaşmaları sonucu yaşadıkları korku dolu olayları ele alıyor. Korku unsurlarını bilim kurgu ile ustalıkla harmanlayan film eleştirmenlerden tam not aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN