Beyoğlu Sineması yetim kaldı

Beyoğlu Sineması yetim kaldı

İstanbul kültür hayatının simgelerinden Beyoğlu Sineması’nın kurucusu ve yapımcı Temel Kerimoğlu (66) hayatını kaybetti. Kerimoğlu, İstiklal Caddesi’nin simgelerinden olan sinemayı 1989 yılında Halep Pasajı’nda kurmuştu.

İstanbul kültür hayatının simgelerinden Beyoğlu Sineması’nın kurucusu ve yapımcı Temel Kerimoğlu (66) hayatını kaybetti.

Kerimoğlu’nun vefat haberini Antratk Sinema gazetesi sosyal medya hesabından “Beyoğlu Sineması’nın kurucusu, duayen sinema işletmecisi, Kara Film’in ortağı Temel Kerimoğlu tedavi gördüğü hastanede, İstanbul’da hayatını kaybetti” ifadeleriyle duyurdu.

Sinema Yazarları Derneği de (SİYAD) sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Kerimoğlu’nun ardından şunları kaydetti: “Beyoğlu Sineması’nın kurucusu ve 35 yıl da işletmeciliğini yapmış, ‘Sis ve Gece’, ‘Çinliler Geliyor’ ve ‘Kilit’ filmlerinin yapımcılarından biri olan Temel Kerimoğlu’nu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz.” İstiklal Caddesi’nin de simgelerinden olan ve Halep Pasajı’nda 1989 yılında kurulan Beyoğlu Sineması 2022’de maddi zorluklar nedeniyle kapılarını kapatmış, geçen yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından devralınıp yenilenerek tekrar kapısını açmıştı.

Kerimoğlu’nun cenazesi dün İstanbul’da Zincirlikuyu Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından memleketi Giresun Tirebolu’da Yeniköy Mahallesi’nde yer alan aile mezarlığına defnedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN