Azim ve kararlılık temalı 5 yapımı KARAR okurları için seçtik: Olimpiyat ruhunu ateşleyen filmler

Azim ve kararlılık temalı 5 yapımı KARAR okurları için seçtik: Olimpiyat ruhunu ateşleyen filmler

Paris’teki 2024 Yaz Olimpiyatları’nda heyecan sürerken olimpiyatların atletik ruhunu hatırlatacak, spor ve azim temalı en iyi beş filmi KARAR okurları için seçtik. 1990’larda rakibine yapılan saldırıya karışan patenci Tonya Harding’i anlatan ‘Ben Tonya’dan, yüz yıl önceki olimpiyatlarda yarışan iki İngiliz koşucunun gerçek hikayesinden uyarlanan dört Oscarlı ‘Ateş Arabaları’na bu filmleri izlemek, yaptığınız işte en iyisi olma yolundaki kararlılığınızı artıracak.

SALİHA SULTAN

Olimpiyat ateşi 26 Temmuz’da Fransa’nın başkenti Paris’te Sen Nehri kenarında yakıldı.

2024 Yaz Olimpiyatları’nın bütün dünyada ilgiyle izlenen, birçok tartışmayı da tetikleyen açılış töreni ve ilk müsabakaların gerilimi geride kaldı. Tartışmalar bir yana, olimpiyatlar modern zamanlarda dikkati dağılmış insanları yeniden bir araya getirmeye devam ediyor, milletleri ekrana kilitliyor, birlik, beraberlik duygusunu pekiştiriyor.

11 Ağustos’a kadar devam edecek destansı yarışların heyecanı sürerken, başarmanın mutluluğunu beyazperdeye yansıtan, izleyiciye olimpiyatların atletik ruhunu hatırlatan, spor ve azim temalı en iyi beş filmi KARAR okurları için seçtik.

Bu filmler izlerken yaptığınız işte, ilgilendiğiniz konularda en iyisi olma yolundaki kararlılığınız artacak.

buz.jpg

BUZ PİSTİNİN ASİ KIZI

  • Ben Tonya (I, Tonya-2017)
  • Yönetmen: Craig Gillespie
  • Oyuncular: Margot Robbie, Allison Janney, Sebastian Stan

Margot Robbie filmde, 1990’larda ABD Kış Olimpiyatları takımına seçilmeden önce rakibi patenci Nancy Kerrigan’a yapılan saldırıya karıştığı için kötü bir üne kavuşan Tonya Harding rolünde. Robbie, istismarcı bir anne tarafından yetiştirilen Harding’in profesyonel kariyerine kadar tüm hayat hikayesini canlandırdığı rolü ile aynı yıl En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adayı gösterildi.

surukleyici.jpg

SÜRÜKLEYİCİ BİR TIRMANIŞ

  • Serbest Solo (Free Solo-2018)
  • Yönetmen: Elizabeth Chai Vasarhelyi, Jimmy Chin (III)
  • Oyuncular: Alex Honnold

Bir National Geographic belgeseli olan film, Amerikalı kaya tırmanışçısı Alex Honnold’un ip ve hiçbir güvenlik ekipmanı olmadan Kaliforniya’daki Yosemite Milli Parkı’ndaki meşhur El Capitan kaya duvarına tek başına tırmanan ilk kişi olma çabasını kayıt altına alıyor. İzleyicinin Honnold ile devasa kayaya tırmandığını her saniye hissettiği adrenalin dolu belgesel Disney Plus’ta izlenebiliyor.

oscar.jpg

DÖRT OSCARLI O KOŞU

  • Ateş Arabaları (Chariots of Fire-1981)
  • Yönetmen: Hugh Hudson
  • Oyuncular: Nigel Havers, Ian Holm, John Gielgud

Yüz yıl önce, 1924 Olimpiyatları’nda yarışan iki İngiliz koşucunun gerçek hikayesinden uyarlanan bu film, ‘En İyi Film’ de dahil dört Oscar kazandı. Vangelis’in unutulmaz müziğiyle hafızalara kazınan film İskoç Hıristiyan Eric Liddell ve İngiliz Harold Abrahams üzerinden döneminin bazı sosyal ve politik sorunlarına ilginç bir pencere sunuyor. Film, Disney Plus’tan izlenebilir.

azim.jpg

AZİMDEN PATLAYAN ELLER

  • Kırbaç Darbesi (Whiplash-2014)
  • Yönetmen: Damien Chazelle
  • Oyuncular: Miles Teller, J.K. Simmons, Paul Reiser

Andrew adlı genç bir davulcunun azmine odaklanan film, insanın bir işte ustalaşma yolunda verdiği emeğin çarpıcı bir örneği. Genç müzisyenin hayallerine ulaşma yolunda ustası ile yaşadığı psikolojik gerilim dolu anlar ise izleyiciyi sinir etse de, sonunda önü çıkan engellerin kendisine kattıklarını düşünmesine neden olacak. ‘En İyi Ses Miksajı’ Oscar’ı alan film, Amazon Prime’dan izlenebiliyor.

ego.jpg

EGOYU ALT EDEN DOSTLUK

  • Zafer Patenleri (Blades of Glory-2007)
  • Yönetmen: Josh Gordon, Will Speck
  • Oyuncular: Will Ferrell, Jon Heder, Will Arnett

Komedi dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı bir artistik patinaj komedisi olan film, birbirine rakip iki patencinin, dünya şampiyonasında kavga edince altın madalyaları ellerinden alınmasının ardından yaşadıklarını anlatıyor. Spor hayatları sona eren iki patencinin çiftler kategorisinde yarışmak için bir araya geldiği hikaye, iki yüksek egonun kırılma noktalarına odaklanıyor. Film, Apple TV+’da izlenibiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN