Kerry: Suriye'de ateşkes konusunda Rusya ile anlaştık | Suriye son dakika

Kerry: Suriye'de ateşkes konusunda Rusya ile anlaştık | Suriye son dakika

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ile Suriye'de ateşkesin sağlanması konusunda "prensipte anlaştıklarını" söyledi.

 ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ile yaptıkları görüşmelerde Suriye'de ilan edilmesi planan ateşkesin şartları konusunda prensipte anlaştıklarını söyledi.

AFP'nin haberine göre Ürdün'ün başkenti Amman'da gazetecilere demeç veren Kerry, bugün Rus mevkidaşı Lavrov ile yaptıkları görüşmede vardıkları anlaşmanın önümüzdeki günlerde uygulanmaya başlayabileceğini ifade etti.

Obama ile Putin görüşecek

Kerry, varılan anlaşmanın nihai olmadığını, Başkan Obama'nın önümüzdeki günlerde Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşerek konuyu netleştirmesini beklediklerini kaydetti.

Daha önce Almanya'nın Münih kentindeki toplantıda kararlaştırılan ve geçtiğimiz cuma günü başlaması planlanan ateşkes, rejim ve Rus saldırılarının sürmesi nedeniyle uygulamaya geçmemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN