Yüzme bilmeyenlerin bu müzeye girmesi yasak! Nedenini öğrenince hak vereceksiniz

Avrupa'da her yıl yoğun ilgi gören müze, alanında tek olarak gösteriliyor. Müzenin içeriği gereği yüzme bilmeyenler müzeye giremiyor. İşte detaylar...

İspanya'nın Güney kıyısında yer alan Lanzarote şehrinde Avrupa'nın ilk su altı müzesi yer alıyor.

Museo Atlantico, suyun 12 metre altına kurulmuş ve sadece dalış yapabilenlerin ziyaret edebileceği bir sergi.

Proje, çevresel kalkınma konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, sanat ve turizmin birleştirilmesi fikriyle gerçekleştirildi.

ispanya-su-alti-muzesi-1.jpg

AVRUPA'NIN İLK SU ALTI MÜZESİ 2006 YILINDA AÇILDI

Sözcü'de yer alan habere göre, suyun altındaki 2 bin 500 metrekarelik sergi alanında, ünlü İngiliz sanatçı Jason de Caires Taylor'un birbirinden etkileyici yaklaşık 300 heykeli bulunuyor.

Jason de Caires Taylor, 2006 yılında dünyanın ilk su altı heykel parkını yaptığında adını tüm dünyaya duyurmuştu.

Jason de Caires Taylor'ın Grenada yakınlarında hayata geçirdiği projesi MUSA (Museo Subacuático de Arte), National Geographic tarafından 'Dünyanın 25 Harikası' listesinde sıralanmıştı.

Sanatçının Meksika'da Cancun yakınlarında yeni bitirdiği işi olan 60 tonluk mamut heykeli, şimdiye kadar yapılmış en büyük su altı heykeli olarak kayda geçti.

ispanya-su-alti-muzesi-2.jpg

İNCE DETAYLI İŞLERİN YER ALDIĞI TEK SU ALTI MÜZESİ

Jason de Caires Taylor, hem romantizm hem de kıyameti çağrıştıran ve tüyler ürpertici olarak nitelenen serileriyle tanınıyor.

Sanatçının heykelleri toksik olmayan, PH değeri nötr olan çimentolardan üretiliyor ve deniz biyokütlesini etkileyerek bazı türlerin yeniden üretilmesine katkı sağlıyor.

Yani zamanla bu heykeller çevrenin yaşayan ve nefes alan bir parçası olacak.

Museo Atlantico, Avrupa'da ilk olsa da türünün ilk örneği olan bir müze değil. Yine de benzerleri arasında bu kadar ince detaylı işlerin bulunduğu tek yer olarak anılıyor.

ispanya-su-alti-muzesi-3.jpg

ispanya-su-alti-muzesi-4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN