Instagram "anlaşma sağlandı" iddiası: Erişim kısıtlaması bu akşam kaldırılıyor

Instagram "anlaşma sağlandı" iddiası: Erişim kısıtlaması bu akşam kaldırılıyor

Türkiye'de 60 milyona yakın kullanıcıya sahip Instagram, 2 Ağustos'tan bu yana Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından getirilen erişim kısıtlamasının ardından bugün tekrar kullanıma açılıyor. Uzun süredir Instagram yetkilileriyle süren müzakerelerin olumlu sonuçlanmasıyla birlikte, platforma erişim yeniden sağlanacağı iddia edildi.

Sosyal medya kullanıcıları, Instagram'ın tekrar ne zaman açılacağı konusunda büyük bir merak içerisindeydi.

Mynet’in edindiği bilgilere göre, yetkililerle yapılan görüşmeler neticesinde Instagram'ın yeniden erişime açılacağı iddia edildi.

INSTAGRAM BU AKŞAM AÇILACAK MI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformlarıyla sürekli iletişim içinde olduklarını ve sorunun bir an önce çözülmesi için çaba sarf ettiklerini ifade etmişti. Bakan Uraloğlu, bu akşam önemli bir gelişme hakkında açıklamada bulunacağını duyurmuştu.

Instagram’ın Türkiye'deki 60 milyona yakın aktif kullanıcısının yanı sıra, birçok e-ticaret işletmesi de bu süreçten olumsuz etkilendi. Erişim kısıtlaması nedeniyle bu işletmelerin önemli zararlar yaşadığı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN