Nüfusunun yarıdan fazlasına iki doz Pfizer/BioNTech aşısı yapan İsrail 2022 yılı için milyonlarca doz kovid aşısı için Pfizer firmasıyla anlaştı
İsrail 10 milyonluk nüfusunun yaklaşık yüzde 54'üne iki doz Kovid-19 aşısı yaptı ve sokakta maske takma zorunluluğu kaldırıldı. İsrail'de nüfusun yarıdan fazlasına ikişer doz Pfizer/BioNTech aşısı yapılmasıyla günlük yeni vaka oranlarında keskin bir düşüş yaşanırken, okullar da açıldı. İsrail yönetimi ülkede artık kapanma olmayacağını duyurarak 2022 yılında kullanılmak üzere Pfizer'dan Kovid-19 aşısı satın alacağını açıkladı.
SAĞLIK BAKANI VE BAŞBAKAN BERABER DUYURDU
İsrail ile Pfizer arasında varılan Kovid-19 aşısı anlaşmasını Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Sağlık Bakanı Yuli Edelstein yaptıkları ortak yazılı açıklamayla duyurdu.
Anlaşma kapsamında İsrail, gelecek yıl Pfizer'dan Kovid-19 aşısı satın alacak.
Aşının miktarı ve tutarı hakkında bilgi verilmezken, İsrail basını milyonlarca doz aşı alınacağını yazdı.
Moderna ile de Kovid-19 aşısı tedariki konusunda anlaşma yapmayı ümit ettiğini dile getiren Netanyahu, "İsrail, Kovid-19'a karşı mücadelede yine dünyaya liderlik edecek. Artık kapanma olmayacak." ifadelerini kullandı.
DOĞU KUDÜS'TEKİ FİLİSTİNLİLERİ DE AŞILADI
Dünyanın en hızlı aşılama kampanyalarından birini yürüten İsrail'de, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Filistinli nüfusu da 'İsrail nüfüsu' olarak sayıldığı için aşılanıyor. Ancak işgal altındaki Batı Şeria ile abluka altındaki Gazze'de yaşayan 5.2 milyon Filistinli aşılara erişimde sıkıntı yaşıyor. Batı Şeria ve Gazze'ye İsrail, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin tarafından sınırlı sayıda aşı ulaştırıldı.