İngiltere'den 'Sultanahmet saldırısı' açıklaması

İngiltere'den 'Sultanahmet saldırısı' açıklaması

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Sultanahmet'teki saldırıdan sonra Türk yetkililerle irtibat halinde olduklarını açıkladı. İngiltere'nin Ankra Büyükelçisi Moore ise saldırıyı Twitter hesabından kınadı.

İngiltere, Sultanahmet'te bu sabah düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili Türk yetkililerle irtibat halinde olduğunu ve olayın mağdurlarının milliyetlerinin henüz bilinmediğini bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından patlamaya ilişkin AA'ya gönderilen açıklamada, "Sultanahmet'te bu sabah düzenlenen saldırıyla ilgili acil bilgi almak için Türk yetkililerle irtibat halindeyiz" ifadesi kullanıldı.

Büyükelçi: Büyük kaygı duydum

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da resmi Twitter hesabında, "İstanbul'daki patlamaya ilişkin haberlerden büyük kaygı duydum. Türk yetkililerle temas halindeyiz. Yaralılara acil şifa diliyorum. Olayın mağdurlarının milliyetleri henüz bilinmiyor" diye yazdı.

Türkiye'ye seyahat tavsiyesini de yenileyen İngiltere, vatandaşlarına, "patlamadan etkilenen bölgede bulunuyorsanız, yerel güvenlik yetkililerinin yönlendirmelerini izlemelisiniz" tavsiyesinde bulundu.

LONDRA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN