İndirimli ürünler listesi googlede trend oldu. ESK’da 10 üründe yüzde 10 indirim haberini Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli verdi. Et ve Süt Kurumu indirimli ürünlerini haberimizde bulabilirsiniz. İşte kalem kalem indirimli ürünler...
İndirimli ürünler listesi Enflasyonla mücadele programında marketlerde indirim kararı alınmasından sonra araştırılmaya başlandı. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ESK’da 10 üründe yüzde 10 indirim yapıldığını haber verdi. Yazımızda Et ve Süt Kurumu indirimli ürünlerini bulabilirsiniz.
Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli " Et ve Süt Kurumu'nda üretilen 10 kalem üründe bugünden itibaren yüzde 10 indirim uygulanacak." ifadelerini İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nda kullandı.
İNDİRİMLİ ÜRÜNLER LİSTESİ
Enflasyonla mücadele programının hayırlı olmasını dilediğini belirten Tarım Bakanı Pakdemirli konuşmasına şöyle devam etti:
Bugün dünya nüfusu 7 milyar, 9.1 milyar olacak önümüzdeki dönemde.
Tabi ki bunun en başında gıda arz güvenliği geliyor.
Bakanlığımızın iki görevi var. Üreticiyi korumak tüketiciyi kollamak.
Çay-Kur 2017’den beri zam yapmadı. Neredeyse iki senedir. Bundan sonra da yapmayacak.
Nihai ürünlere varırken de önemli girdilerimiz var. Bunlarda da önemli katkılar oldu. Gübrede yüzde 15 indirim yaptık.
Bugünden geçerli olmak üzere sıvı ve toz gübrelerde 35 çeşit üründe yüzde 10 indirim yapacağız.
Tarkim 30 çeşit bitki korumada yüzde 10 indirim olacak. Karma hayvan yemlerinde bir süredir piyasa fiyatlarının yüzde 10 altında ihtiyaçları karşılıyoruz.
Bereket Sigorta çiftçilere yönelik ilave yüzde 10 indim yapacak.
Sulama ürünlerine yönelik yüzde 10 indirime gidildi.
10 KALEM ÜRÜNDE YÜZDE 10 İNDİRİM
Toptancılarımız veya son tüketicilerimizin dükkanlarından bunları ucuz fiyattan alma imkanları var. Et ve Süt Kurumu ayrıcı üretilen 10 kalem üründen bugünden itibaren yüzde 10 indirim.
Atatürk Orman Çiftliği bugünden itibaren yüzde 10 indirim yaptı.
ET VE SÜT KURUMU TARİHÇESİ
Et ve Balık Kurumu 3780 sayılı Milli Koruma Kanunu’nun 6. maddesi uyarınca, 28/08/1952 tarih ve 3/15597 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan, K/871 sayılı Koordinasyon Kurulu Kararı üzerine, 01/10/1952 tarihinde “Et ve Balık Kurumu” unvanı ile Ticaret Bakanlığına bağlı 40 milyon TL sermayeli bir İktisadi Devlet Kuruluşu olarak kurulmuştur.
Et ve Balık Kurumunun kuruluşu, özel sektörün gelişmediği, sermaye birikiminin olmadığı, sanayi ve ticaretin gelişmediği, yetişmiş eleman sıkıntısının olduğu bir döneme rastlamaktadır.
Genç Türkiye Cumhuriyeti diğer sektörlerde olduğu gibi hayvancılık ve et sektöründe de gelişme sağlamak, istihdamı artırmak, ekonomik hayatın yükselmesini temin etmek maksadıyla Kamu İktisadi Devlet Kuruluşlarını kurmak suretiyle özel sektöre öncülük edip sanayinin gelişmesini ve sermaye birikiminin oluşmasını sağlamıştır. Bu maksada uygun olarak tarım sektöründe de Et ve Balık Kurumunu, Süt Endüstrisi Kurumunu, Yem Sanayi gibi kuruluşları kurmak suretiyle tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunulmuştur.
Et ve Balık Kurumu, veteriner hekimlerin kontrolünde kasaplık hayvan alım ve kesimlerini yaparak, hijyenik şartlarda kaliteli et üretmek için et kombinalarını faaliyete geçirmiş, ve hayvancılığın bir ticari emtia haline gelmesini sağlayarak et ve et ürünleri üretim sanayisini oluşturmuştur. Böylece ülke hayvancılığının geliştirilmesi ve verimliliğinin arttırılması hedeflenmiştir.
ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINA ALINIŞ
Türkiye hayvancılığı ve ülke ekonomisi açısından önemli görevler üstlenen EBK, zaman içerisinde, bütün Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) olduğu gibi yanlış ve siyasi yatırımlar, atıl kapasiteler, yanlış istihdam politikaları ve günlük siyasi kararlar nedeniyle zarar eder konuma gelmiş ve KİT’lerin özelleştirme programı çerçevesinde Bakanlar Kurulunun 20/05/1992 tarih ve 3088 sayılı kararı ile özelleştirme kapsamına alınmıştır. 22/01/1993 tarih ve 93/2 sayılı Yüksek Planlama Kurulu kararı ile adı değiştirilerek “Et ve Balık Ürünleri A.Ş.” haline dönüştürülmüştür.
1990’lı yıllara kadar 35 iş yeri ile faaliyetini sürdüren Et ve Balık Kurumunun bu güne kadar toplam 18 işletmesinin satışı yapılmış, 5 adedi de bedelsiz olarak resmi Kurumlara devredilmiş, 3 adeti ise kapatılmıştır.