Yeşil zeytinler kararmasın istiyorsanız bunu yapın! Kırdığınız zemine ekleyince lezzetini 10 ile çarpıyor

Kahvaltıların olmazsa olmaz ürünleri arasında yer alan zeytin hem yeşiliyle hem de siyahı ile çok seviliyor. Ancak gönüllerde taht kurmuş yeşil zeytinlerin kararmaması için uygulanması gereken o yöntem belli oldu. Aradığınız zemine birazcık ekleyince hem lezzetini arttırıyor hem de asla kararmıyor. İşte yeşil zeytin kurmanın püf noktası…

Ege ve Akdeniz ikliminde bol miktarda yer alan zeytin Türkiye'nin dört bir yanında kahvaltının olmazsa olmaz ürünleri arasında yer alıyor. Zeytin cennetinde yaşarken zeytin yapmanın püf noktaları da en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Yeşil zeytin kurarken zeytinlerin kararmaması için uygulanması gereken o yöntem belli oldu. Zemine birazcık ekleyen bu kadar basit miymiş diyor. İşte yeşil zeytin kurmanın püf noktası…

YEŞİL ZEYTİN YAPMANIN PÜF NOKTASI

Marketten pazardan aldınız ya da daldan taze taze topladığını yeşil zeytinleri kararmadan salamura yapmak için uygulayabileceğiniz o yöntem belli oldu. Yeşil zeytin yaparken zeytinleri kırdığınız zemin üzerine birazcık kaya tuzu serpiştiriniz. Ayrıca tatlandırmak için bekletme suyuna bir yemek kaşığı kadar tuz eklemeniz gerekiyor.

kirma-zeytin-kaya-tuzu-kapak.jpg

Zeytin suyunu 2 günde bir değiştirerek bu işlemi 2 ya da 3 kez tekrarlamanız zeytine Daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra zeytin yaparken mutlaka kaya tuzu kullanmanız gerekiyor. 1 kilogram zeytine bir yemek kaşığı olacak şekilde kaya tuzu ile 1 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyerek kurduğunuzda zeytinlerinizde ne bozulma olacak ne de kararma. Bu yöntem ile birlikte uzun süre zeytinlerinizi saklayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN