Yazın saklayan kışın tüketiyor! Kimse bir daha para harcamayacak! Meyveleri taze tutmanın en kolay yolu

Yazın saklayan kışın tüketiyor! Kimse bir daha para harcamayacak! Meyveleri taze tutmanın en kolay yolu

Yazın dalından topladığınız ya da çarşıdan marketten aldığınız meyveleri en taze şekilde saklayabilirsiniz. Çocuklar katkılı ürünlerden kurtulacak en doğalını evinizde tüketecek. İşte meyveleri taze tutmanın en kolay yolu…

Yaz aylarında meyveleri doğal yöntemlerle saklamak için uygulanabilecek farklı yöntemler bulunmaktadır. Dışarıdan hazır meyve suyu almak yerine evde en doğalını kendiniz yapabilirsiniz. Hem sağlıklı hem de lezzetli oluyor. İşte meyveleri taze tutmanın en kolay yolu…

KİMSE HAZIRINI ALMAYACAK

Hazır meyve suları içerisindeki yüksek şeker oranı ve yüksek fruktoz mısır şurubu sağlık açısından son derece zararlıdır. Bu durum kilo alımını arttırırken diyabet, obezite gibi sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Fakat evde daha sağlıklı bir alternatif olarak yapabileceğiniz meyve suları markettekilerini aratmıyor. Hem daha sağlıklı oluyor hem de paranız cebinizde kalıyor. Yazın hazırlayacağınız konsantre meyve konserveleri ile birlikte kış aylarınızı da dolu dolu geçirebilirsiniz.

Kışlık Konsantre Meyve Suyu Nasıl Yapılır? - Yemek.com

KONSERVE MEYVE SUYU NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

Taze meyve (portakal, elma, üzüm, vb.)

Şeker (isteğe bağlı, meyvenin tatlılığına göre)

Su

VİŞNE SUYU KONSANTRE - MEYVE-MEYVE SULARI

Yapılışı:

  • Meyveleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun (eğer gerekiyorsa). Çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalara kesin.
  • Meyveleri bir blender veya mutfak robotunda püre haline getirin. Eğer meyve çok sertse, biraz su ekleyebilirsiniz.
  • Meyve püresini bir tülbent veya ince bir bezin üzerine koyup süzerek suyunu çıkartın. Suyu bir tencereye alın.
  • Eğer tatlandırmak isterseniz, suyu kaynatmaya başlamadan önce şeker ekleyebilirsiniz. Şeker miktarını meyvenin tatlılığına göre ayarlayın.
  • Meyve suyunu bir tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın. Suyu kaynatırken, köpükleri temizleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, sıvının hacmi yarıya düşene kadar kısık ateşte kaynatın. Bu, konsantreyi yoğunlaştıracaktır.
  • Konsantreyi ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelene kadar soğutun. Ardından sterilize edilmiş cam şişelere veya kavanozlara dökün. Soğuyunca kapaklarını sıkıca kapatın.
  • Konsantreyi kullanmak için, su veya soda ile seyreltebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN