Yazdan yapın, kışın taze taze tüketin! En marka meyve sularına taş çıkarır: İşte şeftali suyu yapımı

Yazdan yapın, kışın taze taze tüketin! En marka meyve sularına taş çıkarır: İşte şeftali suyu yapımı

Katkı maddeli meyve sularına para vermek istemiyorsanız pazardan tazecik şeftalileri alın ve hemen bu tarifi uygulayın. Öyle ki bu tarif en marka meyve sularına taş çıkarır. İşte, şeftali suyu yapımı…

Çocuğunuza içerisinde ne olduğunu bilmediğiniz katkı maddeli meyve sularını içirmek istemiyorsanız bu tarif tam size göre. Pazardan aldığınız taze şeftaliler ile yapacağınız bu meyve suyunu kışın bile taze taze tüketebilirsiniz. İşte tarif…

MALZEMELER

  • 23 adet iri şeftali
  • 3 su bardağı şeker
  • 12 litre su

evde-seftali-yapimi.jpg

EVDE ŞEFTALİ SUYU YAPIMI

Şeftalileri iyice yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan 4-5 parçaya ayırarak robotton geçirin. İyice parçalandığında tencereye alın ve üzerini basacak kadar su ilave ederek yaklaşık 15-20 dakika kaynatın. Altını kapattıktan sonra iyice yumuşaması için 5-10 dakika bekletin.

Tekrardan blendırdan geçirerek pürüzsüz kıvam elde edin ve üzerine şekerini ekleyerek su miktarını tamamlayın. Yeniden ocağa alıp 10 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın. Sıcak haldeyken kavanozlara koyun ve kavanozları ters çevirerek bir gece dinlenmeye bırakın. Ertesi gün serin ve güneş almayan bir yere kaldırarak muhafaza edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN