Yaz dizisi bekleyenlere kötü haber! Bu yaz dizi gelmiyor: Yapım şirketleri vazgeçti

Yaz dizisi bekleyenlere kötü haber! Bu yaz dizi gelmiyor: Yapım şirketleri vazgeçti

Yaz sezonu yaklaşırken heyecanla beklenen yaz dizileriyle ilgili kötü haber geldi. Bu sene yaz dizisi gelmeyecek. Yaz dizisi bekleyenlere üzen haber! Büyük yapım şirketleri vazgeçti. Artık her güne bir dizi uygulaması sona eriyor...

Türkiye'nin dizi piyasası, artan maliyetlerin gölgesinde daralıyor. Üç yıl öncesine göre büyük bir artış gösteren dizi prodüksiyon maliyetleri, sektörde önemli bir krize neden oluyor. Dizi başına düşen maliyetlerin 10 milyon TL'yi geçtiği bu dönemde, sektördeki oyuncu, senarist, yönetmen ve teknik ekip ücretlerindeki artışlar da dikkat çekiyor.

MALİYET ARTIŞLARI ERKEN FİNALE NEDEN OLUYOR

Birsen Altuntaş'ın haberinde, dizi sürelerinin uzunluğu ve ekiple çalışmanın maliyetlerdeki artışta önemli bir etken olduğu belirtilirken, reklam ücretlerindeki artışın bu mali tabloyu dengeleyemediği belirtildi. Reklam gelirlerinin maliyetleri karşılamadığı durumlarda, kanalların dizileri erken final yapma kararı aldığı ifade edildi.

BU SENE YAZ DİZİSİ YOK

Son gelen haberlere göre, ARC Film ve D Media gibi büyük yapımcılar, yaz ayları için planladıkları dizilerden vazgeçmek zorunda kaldı. Artan maliyetler nedeniyle yazlık dizi çekimlerinin hiç yapılmayacağı belirtilirken, ekonomik krizin etkisiyle eylül sezonunda da dizi sayısında azalma öngörülüyor.

Dizi sektöründeki mali tablonun zorluğu göz önüne alındığında, kanalların daha az dizi yayınlayacağı ve 7 güne 7 dizi uygulamasının kalkabileceği konuşuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN