Yaz aylarında birçok kişi kullanıyor: Meğer kanser riskini artırıyormuş! Prof. Dr. Canan Karatay'dan çarpıcı uyarı

Yaz aylarında birçok kişi kullanıyor: Meğer kanser riskini artırıyormuş! Prof. Dr. Canan Karatay'dan çarpıcı uyarı

Sağlıklı yaşam tavsiyeleriyle ilgiyle takip edilen Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez güneş kremi kullananları uyardı. İşte detaylar...

Özellikle yaz aylarınsa sıcak havalardan ve güneşten korunmak isteyenler güneş kremini kullanıyor. Güneş kremleriyle ilgili fikir birliğine varamayan uzmanlardan bazıları, güneş kreminin mutlaka kullanılması gerektiğini söylerken bazıları da zararlı olduğunu söylüyor.

Yaz mevsiminde satışı artan güneş kremleriyle ilgili kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'dan önemli açıklama geldi.

GÜNEŞ KREMİ D VİTAMİNİ ALIMINI ENGELLİYOR MU?

Yeniçağ'da yer alan habere göre, özellikle yüksek korumalı güneş kremlerinin vücuda D vitamini alımını engellediğini belirten Prof. Dr. Canan Karatay, "Asla ama asla güneş kremi kullanmayın, kanser yapıyor. Her türlü kimyasal maalesef hücrelerimizin DNA'sını bozuyor" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Canan Karatay şu ifadeleri kullandı:

"Güneş hayattır. Ultraviyole B ışını ciltte kolesterol varsa D vitamini üretir, yoksa üretmez. D vitamini ciltte üretildikten sonra dolaşımla karaciğere gider aktive olur, böbreğe gider aktive olur ve ondan sonra faydası vardır. D vitamini hayat kurtaran bir vitamindir. Aslında vücutta üretildiği için vitamin bile değildir.

Ama başka bir ad koyulmadı. O bakımdan cildimize güneş ışınının hiçbir engel olmadan, hiçbir koruyucu kullanmadan vurmasını, etkilemesini sağlamamız lazım. Koruyucular kimi neden koruyor kardeşim? Koruyucuların kanser yaptığı biliniyor. Bir kere D vitaminini önlediği için tehlikeli. Ayrıca o koruyucuların içerisindeki kimyasallar.

Bir de kolesterol ilaçları, kolesterolü düşürdüğü için D vitamini olmuyor. O da tehlikeli. Yani kanınızda, cildinizde, hücrelerinizde kolesterol düşükse D vitamini üretilemiyor. Diyoruz ya 'Gün ışığı yeterlidir' diye. Aslında bunu söylemek istiyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN