Vücuttaki hücreleri öldürüyor! Canan Karatay'dan yeni uyarı: Özellikle gençlerde görülüyor

Vücuttaki hücreleri öldürüyor! Canan Karatay'dan yeni uyarı:  Özellikle gençlerde görülüyor

Prof. Dr. Canan Karatay'dan yeni uyarı! Özellikler gençlerde görülüyor! Vücuttaki hücreleri öldürüyor! O tehlikeye dikkat...

Prof. Dr. Canan Karatay, YouTube’daki "Karatay Sözü" adlı kanalında sağlıklı yaşam ve hastalıklar hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Son dönemde gençlerde artan el titremeleri konusuna değinen Karatay, bu durumun kökeninde bağırsak problemlerinin ve toksinlerin bulunduğunu belirtti.

EL TİTREMESİNİN ARTIŞI VE SEBEPLERİ

El titremesine neden olan 6 hastalık ve tedavi için ipuçları

Karatay, gençlerde yaygın olarak görülen el titremelerinin sebeplerine dikkat çekti. "Son zamanlarda el titremeleri artış gösterdi. Bunun temel nedeni, vücuttaki toksinlerin birikmesi, sağlıksız gıdaların tüketilmesi ve yapay gıdaların aşırı kullanımıdır" dedi. Titremelerin, vücudun bazı hücrelerinin sağlıksız hale gelmesi ve sinir hücrelerinin etkilenmesiyle ilgili olduğunu vurgulayan Karatay, şekerli gazlı içecekler ve enerji içeceklerinin bu durumu tetiklediğini belirtti.

BAĞIRSAK SAĞLIĞI VE İLAÇLARIN ROLÜ

Bağırsak Hastalıkları İçin Hangi Doktora Gidilir? Bağırsak Sorunlarına Hangi Bölüm Bakar? - Sağlık Haberleri

El titremelerinin, genellikle bağırsak florasının bozulmasından kaynaklandığını ifade eden Karatay, "Ağrı ilaçları, tansiyon ilaçları, antidepresanlar ve antibiyotikler gibi bazı ilaçlar bu tür belirtilere yol açabiliyor. Ayrıca, gençlerde fazla şekerli ve gazlı içeceklerin tüketilmesi de sinir sistemini olumsuz etkiliyor" şeklinde konuştu.

PARKİNSON HASTALIĞI VE TOKSİK MADDELER

Karatay, el titremelerinin Parkinson hastalığının bir belirtisi olabileceğine dikkat çekti. Parkinson’un, beyindeki nöronların anormal işlemesi sonucu ortaya çıktığını belirten Karatay, yanlış beslenme, toksik maddeler ve uzun süre kullanılan ilaçların bu hastalığı tetikleyebileceğini açıkladı.

TARIM İLAÇLARININ ZARARLARI

“Tarım zehirleri” tüketimi artıyor

Tarım ilaçlarının zararlı etkilerine de değinen Karatay, "Geçen yıl Amerika’da 85 milyon ton tarım ilacı kullanıldı. Bu ilaçlar vücudun her hücresine zarar veriyor, beyin hücrelerini de etkiliyor ve kanı zehirliyor" dedi. Tarım ilaçlarının üreme sorunlarına yol açabileceğini belirtti.

ŞEKERLİ VE GAZLI İÇECEKLER ÜZERİNE UYARI

Her gün gazlı içecek içerseniz ne olur? Okuyunca şoke olacaksınız... - Sağlık Haberleri

Karatay, şekerli ve gazlı içeceklerin tehlikelerine dikkat çekerek, "Günde 1,5 litre şekerli ve gazlı içeçek içiyoruz hocam ama içinde şeker yok' diyorlar. Onlar bilhassa aspartam içeren diyet içeceklerdir. Çok tehlikeli ve gençlerimize çok yazık. Lütfen ve lütfen şekerli gazlı içecekleri çocuklarımıza, bebeklerimize vermeyelim. El titremeleri başladıysa hakikaten sinir bozuklukları da başlıyor çünkü nörodejeneratif bir olay olduğunu biliyoruz. Bazı hastalıklarda da bunlar görülebilir, felç geçirenler olabilir. Toksik maddeler vücuda girdiği zaman bunun başlayacağını bilhassa gençlerde görüyoruz uzak durmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN