Türklerin tatil listesinde yoktu! O ile Rus turistler akın ediyor: Güzelliğiyle Antalya ve İzmir'e rakip olacak

Türklerin tatil listesinde yoktu! O ile Rus turistler akın ediyor: Güzelliğiyle Antalya ve İzmir'e rakip olacak

Türklerin tatil listesinde yeri bile yoktu! Ama o ile Rus turistler akın akın gidiyor! Güzelliğiyle Antalya ve İzmir'e rakip olacak...

Bartın’ın eşsiz güzellikleriyle ünlü sahil ilçesi Amasra, tarihi ve doğal zenginlikleriyle turistlerin gözde rotalarından biri olmaya devam ediyor. Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon seferi sırasında “Lala, Çeşm-i Cihan bu mu ola?” diyerek tanımladığı Amasra, günümüzde özellikle Rus turistlerin yoğun ilgisiyle dikkat çekiyor. İlçe, kruvaziyer turizminin gelişmesiyle yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, bu yıl ilçenin 1,5 milyon turisti ağırladığını belirterek, 2025 yılı itibarıyla turist sayısının 3 milyona ulaşmasını hedeflediklerini ifade etti. Özellikle yaz aylarında ve bayram tatillerinde turizm hareketliliğinin zirveye ulaştığını belirten Çakır, Amasra’nın turizmde yeni hedeflere doğru ilerlediğini vurguladı.

KRUVAZİYER TURİZMİ İLE YABANCI ZİYARETÇİ ARTIŞI

Amasra nerede? Gezilecek yerler nelerdir, Amasra kalesi, sahili nerede? - Mynet trend

Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, ilçenin 1945 yılından beri bir turizm merkezi olduğunu ve her yıl daha fazla turist çektiğini dile getirdi. Boran, kruvaziyer turizminin gelişmesiyle birlikte yabancı turist sayısında ciddi bir artış yaşandığını belirtti. Özellikle Rus turistlerin yoğun ilgisi sayesinde ilçenin uluslararası alandaki bilinirliği giderek artıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN