Tiktok'taki bu akımı sakın denemeyin! Faydalı diye yapılıyor, ölüme kadar götürüyor: Uzmanlar uyardı

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, yeni bir akım ile gündeme geldi. Hayati risk taşıyan bu akım izleyenler tarafından tepki toplarken uzmanlardan da uyarı geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

TikTok, sürekli yeni trendlerle karşımıza çıkarken, bazı akımlar ciddi tehlikeler barındırabiliyor. Son günlerde sosyal medyada popüler hale gelen "topraklama çarşafı" isimli ürün, sağlık uzmanlarından ciddi uyarılar alıyor. Elektrik prizine bağlanan bu çarşafların kullanımı, ölümcül kazalara neden olabilecek riskler taşıyor. Uzmanlar, bu ürünü denemenin büyük tehlike arz ettiğini belirtiyor.

yeni-proje-1-004.jpg

TOPRAKLAMA ÇARŞAFI NEDİR?

TikTok’ta viral hale gelen topraklama çarşafları, iletken malzemelerle donatılmış ve elektrik prizine bağlı olarak çalışan ürünlerdir. Bu çarşaflar, kullanıcıların doğayla bağlantı kurduklarını iddia ederek uyku kalitesini artıracağını öne sürüyor. Ancak, çarşafın elektrikle çalışan yapısı, bu ürünleri son derece tehlikeli hale getiriyor.

UZMANLAR NE DEDİ?

Sağlık uzmanları, bu çarşafların kullanımının ciddi riskler taşıdığını belirtiyor. Mirror’a açıklamada bulunan sağlık uzmanı Dr. Adeel UL-Haq, bu ürünlerin elektrik çarpma riski yarattığını ve ölümcül kazalara yol açabileceğini vurguladı. Dr. UL-Haq, elektrik sistemlerine bağlı olmaları nedeniyle bu çarşafların yıldırım çarpması gibi tehlikelere yol açabileceğini ifade etti.

yeni-proje-003.jpg

SOSYAL MEDYADA YAYGINLAŞAN TEHLİKELER

TikTok ve diğer sosyal medya platformlarında hızla yayılan trendlerin bazen ciddi sağlık riskleri taşıdığı gözlemleniyor. Geçtiğimiz aylarda zararlı deodorant akımı gibi örneklerle karşılaşıldı. Uzmanlar, sosyal medya trendlerinin ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiğini ve kullanıcıların dikkatli olması gerektiğini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN