Sürüldüğünde koltuk altını bembeyaz yapıyor, ter kokusunu önlüyor! Hazırlaması çok kolay

Sürüldüğünde koltuk altını bembeyaz yapıyor, ter kokusunu önlüyor! Hazırlaması çok kolay

Limon suyunun, koltuk altı kararmasını önlediği ve ter kokusunu giderdiği ortaya çıktı. İşte, koltuk altını beyazlatan ve ter kokusunu gideren karışım...

Koltuk altı kararması, ciltteki melanin üretiminin artması sonucu meydana geliyor. Bu durumun nedenleri arasında; hormonal değişiklikler, aşırı terleme, sıkı kıyafetler giyme, cilt tahrişi, aşırı güneşe maruz kalma ve obezite yer alabilir.

KOLTUK ALTI KARARMASI NASIL GEÇER?

LİMON SUYU

Mynet'te yer alan habere göre, limon suyu, cildi aydınlatmaya yardımcı olan doğal bir beyazlatıcıdır. Birkaç damla limon suyunu koltuk altı bölgesine uygulayın ve 10-15 dakika bekletin. Daha sonra durulayın ve nemlendirici krem sürün.

SİRKE

Sirke, cildi aydınlatmaya yardımcı olabilir. Bir pamuk topunu elma sirkesine batırın ve koltuk altı bölgesine uygulayın. 15-20 dakika bekletin ve daha sonra durulayın.

BAKING SODA

Baking soda, cildi temizlemeye ve aydınlatmaya yardımcı olabilir. Bir çay kaşığı kadar baking sodayı suyla karıştırın ve koltuk altı bölgesine uygulayın. 10-15 dakika bekletin ve daha sonra durulayın.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı, cildi nemlendirmeye ve aydınlatmaya yardımcı olabilir. Koltuk altı bölgesine birkaç damla hindistan cevizi yağı sürün ve masaj yaparak cilde yedirin.

TER KOKUSUNU GİDEREN KARIŞIM NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

* 1 kase sıcak su

* 2 çay kaşığı tuz

* Bebek pudrası

Hazırlanışı:

Bir kase sıcak suya 2 çay kaşığı tuzu ekleyerek güzelce karıştırın.

Karışımı koltuk altınıza bir pamuk yardımıyla sürerek kompres yapın.

Kuruduktan sonra bir miktar bebek pudrasını alıp koltuk altınıza sürün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN