Süre daraldı: Sürücü belgelerini yenilemeyenler trafiğe çıkamayacak

Süre daraldı: Sürücü belgelerini yenilemeyenler trafiğe çıkamayacak

6 milyondan fazla sürücü hâlâ eski tip sürücü belgelerini yenilemedi. 31 Aralık'a kadar sürücü belgelerini yenilemeyenler, bu tarihten sonra trafiğe çıkamayacak.

Eski tip sürücü belgesini yenilemek isteyenlerin sadece 2 buçuk ayı kaldı. 31 Aralık 2024'e kadar sürücü belgelerini yenilemeyenler hem trafiğe çıkamayacak hem de cezai yaptırımlarla karşılaşacak. Sürücü belgesini yenilemeyen 6 milyondan fazla sürücü var.

Sürücü belgelerinin yenilenmesi için zaman daralıyor. Son gün 31 Aralık 2024. Ancak 6 milyondan fazla sürücü hala sürücü belgesini yenilemedi. Yıl sonuna kadar yenilemeyenler, eski ehliyetleriyle trafiğe çıkamayacak ve cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

EHLİYET NASIL YENİLENİYOR?

Peki, sürücü belgesi yenileme işlemi nasıl yapılıyor? ALO 199 Çağrı Merkezi, mobil uygulama veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden randevu alınıyor.

EHLİYET YENİLERKEN HANGİ BELGE GEREK?

Gerekli belgeler, yani eski tip sürücü belgesi, sürücü sağlık raporu, biyometrik fotoğraf ve başvuru ücretinin ödendiğini gösteren dekontla birlikte nüfus müdürlüklerine başvuru yapılıyor.

Sürücüler, bu süreçte geçici sürücü belgesiyle araç kullanabiliyor. Başvurular tamamlandıktan sonra sürücü belgeleri PTT aracılığıyla adreslere teslim ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN