Sosyopatlar birbirlerini nasıl tanıyor? İşte 3 önemli ipucu

Sosyopatlar birbirlerini nasıl tanıyor? İşte 3 önemli ipucu

Sosyopatların birbirlerini tespit etmek için kullandıkları yöntemler arasında, dikkat çeken üç önemli ipucu öne çıktı. Gözlerdeki "ölü" bakışları yakalamak, rastgele ifadelerle tepki ölçmek ve farklı duygulara karşı verdikleri tepkileri izlemek. Uzmanlar, bu stratejilerin sosyopatların manipülatif davranışlarını anlamak için kritik olduğunu belirtiyor.

NHS'ye (Ulusal Sağlık Servisi) göre, sosyopatlar genellikle dürtüsel, sorumsuz ve antisosyal davranışlarla karakterize edilen bir kişilik bozukluğuna sahip. Bu bireyler, manipülatif ve başkalarının duygularını umursamayan kişiler olarak tanımlanıyor. Peki, sosyopatların birbirlerini gördüklerinde tanıdıklarını biliyor muydunuz?

Sputnik'te yer alan habere göre, Kanika’nın dikkat çektiği üç ana ipucu şunlar:

1. Gözlere dikkat edin: Kanika, sosyopatların genellikle "ölü gözlere" sahip olduğunu belirtiyor. "İnsanları korkutmamak için kendime daha sık göz kırpmayı öğretmek zorunda kaldım" diyor. Sosyopatların, nüfusun yalnızca yüzde bir ila dörtünü oluşturduğunu vurgulayan Kanika, başarılı sosyopatları tespit etmenin zor olduğunu ekliyor.

2. Saçma şeyler söyleyin: Kanika, potansiyel bir sosyopatla birlikteyken akla gelen en rastgele şeyi söylemenin faydalı olabileceğini öneriyor. "Boş zamanımı örgü örerek geçirdiğimi söyleyip onların tepkilerini gözlemliyorum," şeklinde açıklama yapıyor.

3. Duygusal tepkileri izleyin: Kanika, bir dizi farklı duyguyu gündeme getirip, sosyopatların bu duygulara nasıl tepki verdiğini gözlemliyor. "Yalan söylemek bizim için ikinci doğa olduğundan, onları bu noktada yakalamaya çalışıyorum" diyor.

Aile içi şiddet danışmanı Danielle Radin, TikTok videolarında potansiyel bir sosyopatın yanındayken dikkat edilmesi gereken diğer üç önemli işareti paylaşıyor:

Esneme: Radin, esneme eyleminin en önemli beden dili işaretlerinden biri olduğunu vurguluyor.

Göz Kırpma: Sosyopatların kendilerine daha fazla göz kırpmayı öğretmek zorunda kaldıklarını belirtiyor.

Gözyaşları: Radin, sosyopat kadınların ağlama yeteneğini sorguluyor ve "Özellikle işaretle ağlayabilirler, ancak gerçek gözyaşları olmayabilir," diyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN