Sivrisineklerden kurtulmak için kimyasal yerine bunu deneyin! Hem doğal hem sağlıklı: Yanınıza yaklaşamayacaklar

Sivrisineklerden kurtulmak için kimyasal yerine bunu deneyin! Hem doğal hem sağlıklı: Yanınıza yaklaşamayacaklar

Havaların ısınmasıyla beraber sivrisinek sayıları artmaya başladı. Hal böyle olunca sinek ısırığından kaçmak isteyenler çözümü kimyasal ilaçlarda aramayı kesin çözüm olarak görüyor. Lakin hem sağlıklı hem doğal yöntemlerle de sineklerden kurtulabilirsiniz. Üstelik yanınıza bile yaklaşamazlar. İşte sinekleri uzaklaştıran doğal yöntemler…

Yaz mevsiminin sevilmeyen bir yanı varsa o da sivrisinek istilasıdır. Havaların ısınmasıyla beraber istilaya geçen sivrisinekler vücutta hem kaşıntıya hem yaraya hem de kötü bir görüntüye neden olabiliyor. Hal böyle olunca insanlar sivrisineklerden kurtulmanın yolunu arıyor. Birçok kimyasal sivrisinek ilacı varken aslında doğal yollarla da sivrisineklerden kurtulabilirsiniz. Peki ama nasıl? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-26.jpg

SİVRİSİNEKLERDEN KURTULMANIN DOĞAL YOLU

Sivrisineklerden kurtulmak için doğal yöntemleri seçmek istiyorsanız ilk olarak lavanta, adaçayı, limon ya da karanfile başvurabilirsiniz. Bu bitkilerin yaydığı koku sivrisineklerin uzaklaşmasına yardımcı olacaktır.

yeni-proje-27.jpg

Sivrisineklerin en sevmediği kokular. Lavanta, portakal, limon, ada çayı, kadife çiçeği, karanfil, okaliptüs, defne, reyhan, sarımsak, soğan, sirke, biberiyedir.

Sivrisinekler, uçucu yağlardan kaçarlar. Bu haşereleri en etkili şekilde uzaklaştıran yağlar arasında lavanta, nane, çay ağacı ve okaliptüs bulunur. Yağları suyla karıştırabilir ve ardından sprey özelliği olan bir şişeyle eve sıkabilirsiniz. Sivrisinekler, karanfil ve portakal kabuğu kokusundan hoşlanmazlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN