Sivrisinek ve keneleri uzak tutmak meğer bu kadar kolaymış! Gece artık rahatça uyuyabileceksiniz

Sivrisinek ve keneleri uzak tutmak meğer bu kadar kolaymış! Gece artık rahatça uyuyabileceksiniz

Kene ve sivrisinekten korunmak için tercih edilecek birçok farklı yol bulunuyor. basit önlemleri uygulayarak kene ve sivrisineklerden kurtulabilir ve artık geceleri rahat bir şekilde uykunuzu alabilirsiniz. İşte, sivrisinek ve keneleri uzak tutmanın yolları...

Havaların ısınmasıyla kene ve sivrisinek sorunu ortaya çıkıyor. Can sıkıcı durumlarla baş etmek ise zor ama mümkün. Kene ve sivrisineklerden kurtulmanın basit yolları bulunuyor.

Kene ve sivrisineklerin yaygın olduğu alanlarda bulunmaktan kaçınmak önemli. Özellikle su birikintileri, ormanlık alanlar ve yüksek otların bulunduğu yerlerde dikkatli olmak gerekiyor. Ayrıca uygun kıyafet seçimi de önemli. Uzun kollu ve bacaklı kıyafetler tercih etmek, vücudu kene ve sivrisineklere karşı korumanın etkili bir yolu.

Gercekgundem'de yer alan habere göre, sivrisinek, uyku esnasında insanları ısırdığında kaşıntı hissi oluşturuyor ve uykuyu bölüyor. Kene ise cilde tutunduğunda ciddi sağlık problemlerine neden olabiliyor. Kene ve sivrisinek, özellikle piknik alanlarına gidildiğinde insanların kabusu haline dönüşebiliyor.

KENE VE SİVRİSİNEKTEN KURTULMANIN BASİT YOLLARI

Sivrisinek; soğan, sirke ve karanfil kokusu ile uzaklaştırılabilir.

Keneden kurtulmak için; limon, lavanta, nane ve portal kokusu tercih edilebilir. Zira söz konusu kokuları sevmedikleri söyleniyor.

Kene tutunması gerçekleştiyse, erken teşhis ve müdahale için mutlaka uzman bir doktora başvurulması gerekir. Ayrıca yukarıdaki kokuları alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma ihtimali bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN