Sivrisinek kabusundan kurtulma zamanı! Bu yöntemleri deneyen tehlikeyi en aza indiriyor: İşte uzman tavsiyeleri

Sivrisinek kabusundan kurtulma zamanı! Bu yöntemleri deneyen tehlikeyi en aza indiriyor: İşte uzman tavsiyeleri

Yaz mevsiminin en büyük problemlerinden biri sivrisineklerin açığa çıkmasıdır. Lakin artık sivrisinek kabustan kurtulma zamanı geldi. Bu yöntemleri deneyen tehlikeyi en aza indirecek. İşte sivrisineklerden kurtulmanın yolları…

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sivrisineklerin artmasıyla başa çıkmak için etkili yöntemler arayışı artıyor. Sivrisineklerden kurtulmanın birçok doğal ve kimyasal yolu bulunurken uzmanlar bazı ufak önerilerde bulunuyor. Peki, sivrisineklerden kurtulmak için neler yapılabilir? Gelin beraber bakalım…

yeni-proje-28.jpg

SİVRİSİNEKLERDEN KURTULMA YOLLARI

1. PENCERELERİ VE KAPILARI KORUYUN

Evde sivrisineklerin girmesini engellemek için pencerelerin ve kapıların sinekliklerle korunması önemlidir. Eğer sineklik kullanımı mümkün değilse, pencereleri açık tutarken ek koruma sağlamak için cama yapışan sineklikler tercih edilebilir.

2. UYGUN GİYİM TERCİH EDİN

Sivrisineklerin ısırmasını engellemek için vücudu kaplayan kıyafetler giymek önemlidir. Mümkünse uzun kollu ve uzun paçalı kıyafetler tercih ederek cildinizi koruyabilirsiniz.

3. SİVRİSİNEK KOVUCU KULLANIN

Sivrisinek kovucu spreyler veya losyonlar, açıkta kalan cilt bölgelerine uygulandığında etkili bir koruma sağlar. DEET içeren ürünler genellikle daha uzun süreli koruma sağlar.

yeni-proje-29.jpg

4. ESANSİYEL YAĞLAR DENEYİN

Lavanta, nane yağı gibi doğal esansiyel yağlar sivrisinekleri uzak tutabilir. Birkaç damla bu yağlardan birini cilde veya giysilere uygulamak etkili olabilir.

5. SİVRİSİNEKLERİN YERLEŞTİĞİ ALANLARI TEMİZLEYİN

Bahçe veya teras gibi açık alanlarda bulunan saksılar, su birikintileri veya atık suyun bulunduğu bölgeler sivrisinekler için çekici olabilir. Bu alanları düzenli olarak temizleyerek sivrisineklerin üremesini engelleyebilirsiniz.

yeni-proje-30.jpg

6. DOĞAL SİVRİSİNEK KOVUCU BİTKİLER YETİŞTİRİN

Bazı bitkiler, örneğin nane, ada çayı (citronella) gibi doğal sivrisinek kovucu özelliklere sahiptir. Bu bitkileri bahçenizde veya balkonunuzda yetiştirerek sivrisineklerin uzaklaşmasına yardımcı olabilirsiniz.

Bu yöntemleri uygulayarak sivrisineklerin oluşturabileceği rahatsızlıkları minimuma indirebilirsiniz. Özellikle sivrisinek ısırıklarına karşı alerjik reaksiyon geçiren veya sivrisineklerden bulaşan hastalıklara karşı risk taşıyan kişilerin bu yöntemleri düzenli olarak uygulaması önemlidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN