Sıcak havalardan kurtulmak isteyenlere doğal çözüm! Bu çiçekleri evinize koyun sıcak havayı emsin: Doğal klima

Sıcak havalardan kurtulmak isteyenlere doğal çözüm! Bu çiçekleri evinize koyun sıcak havayı emsin: Doğal klima

Yaz aylarının gelmesiyle beraber hava sıcaklıklarında ciddi artışlar gözlemlenmeye başladı. Milyonlarca insan sıcak havalardan şikayetçiyken bu yöntemle eviniz püfür püfür olabilir. Üstelik binlerce lira harcayıp klima taktırmanıza gerek yok. İşte konuya ilişkin detaylar…

Çiçekler evlerin görüntüsünü etkileyen ve en güzel dekoratif ürün olarak kullanılan bitkilerdir. Sayısız türde çiçeğin var olduğu dünyamızda bazı çiçekler farklı faydaları ve özellikleri ile ön plana çıkıyor. Bu kapsamda evlerinize ferahlık getirecek, sıcak yaz günlerinde bunaltıcı havayı emecek bir çiçek bulunuyor. Adeta doğal klima gibi kullanılıyor. İşte o çiçek…

yeni-proje-1-001.jpg

NEM ORANINI ARTIRIYOR ORTAMI SERİNLETİYOR

Sıcak evlerin en iyi çözümlerinden biri boston eğreltiotudur. Bu çiçek, özellikle nem oranını artırarak serin bir ortam yaratır. Öte yandan havayı temizleyen bu çiçek daha sağlıklı bir atmosferde nefes almaya yardımcı olur.

yeni-proje-2-002.jpg

ARAŞTIRMALARLA ORTAYA KOYULDU

TUBİTAK tarafından yapılan bir araştırma kapsamında bitkilerin yapraklarının yapısında stoma adı verilen küçük gözeneklerin bulunduğu ve söz konusu bu gözeneklerin bitkinin terlemesini ve gaz alışverişi yapmasını sağladığı belirtildi.

Işık, sıcaklık ve su düzeyi yeterli ya da gereğinden fazla olduğu zaman bitkilerin yaprağında bulunan stomaların açıldığı ve bitkilerin terlemeye başladığı belirtilirken, yapılarındaki suyun bir kısmını buharlaşma yoluyla havaya verdiği ve bu durumun etrafı serinlettiği ortaya koyuldu.

yeni-proje-003.jpg

EVİNİZİ SERİNLETECEK BAZI BİTKİLER

Aloe Vera

Fesleğen (Basil)

Areka Palmiyesi (Areca Palm)

Boston Eğreltiotu (Boston Fern)

Barış Çiçeği (Peace Lily)

Yelken Çiçeği (Spathiphyllum)

Kauçuk Bitkisi (Rubber Plant)

Ficus Benjamina (Weeping Fig)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN