Saksınız şifa dağıtacak! Şimdi eken kış boyu topluyor! Kışın hastalık yanınızdan bile geçmeyecek

Saksınız şifa dağıtacak! Şimdi eken kış boyu topluyor! Kışın hastalık yanınızdan bile geçmeyecek

Kış aylarında sık sık hastalanıyorum diyorsanız ne doktora gitmeye ne de bahçenizin olmasına gerek kalmadı. İster salonda ister balkonda yetiştiren kış boyu şifasının topluyor. Hastalıklar kışın yanınızdan bile geçemeyecek.

Kış aylarının vazgeçilmez bitkilerinden biri olan zencefil, bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle dikkat çekiyor. Zengin aromasıyla çaylarda ve yemeklerde sıkça kullanılan zencefil, aynı zamanda yüksek fiyatı ile de biliniyor. Artık zencefili evde yetiştirerek, hem sağlığınızı koruyabilir hem de mutfağınıza taze bir lezzet katabilirsiniz. İşte saksıda zencefil yetiştirmek için bilmeniz gereken ipuçları.

ŞİFA İSTEYEN ZENCEFİL YETİŞTİRİYOR

Zencefilin yetiştirilmesi oldukça keyifli bir süreçtir. Taze zencefil kökleri, yemeklerde kullanmak için harika bir malzeme olmasının yanı sıra, sağlığınıza da birçok fayda sağlar. Zencefil, anti-inflamatuar ve antioksidan özellikleri ile bağışıklık sisteminizi desteklerken, kış aylarında hastalıklara karşı güçlü bir kalkan görevi görür.

Zerdeçal Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır? | Tarfin

Zencefil yetiştirmeye başlamadan önce, kaliteli bir zencefil kökü seçmek önemlidir. Taze bir zencefil kökü alın ve kökün 1-2 gün havada kurumasını bekleyin. Kurutma işlemi, kökün daha iyi gelişmesine yardımcı olacaktır.

SAKSINIZI HAZIRLAYIN

Zencefil yetiştirmek için uygun bir saksı seçmelisiniz. Saksının altına drene olması için biraz çakıl veya toprak yerleştirin. Bu, fazla suyun köklerde birikmesini engelleyerek kök çürümesini önleyecektir. Ardından saksıyı iyice verimli toprakla doldurun.

Evde Adım Adım Zencefil Nasıl Yetiştirilir?

Zencefil kökünü dikerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, tomurcuğun yukarı gelecek şekilde toprağın 5-10 cm altına yerleştirilmesidir. Köklere zarar vermemek için nazikçe toprağın üzerine kapatın.

SU VE IŞIĞA DİKKAT

Zencefilin sulama işlemi oldukça önemlidir. Toprağın nemli kalmasını sağlarken aşırı sulamaktan kaçının. Sulama işlemini, üst toprak kuruduğunda yapmalısınız. Zencefil, dolaylı güneş ışığı alan sıcak bir ortamda en iyi şekilde yetişir. İdeal sıcaklık aralığı 20-25°C’dir.

Tüm şifa reçetelerinde yer alıyor: Marketlerde fiyatı cep yakıyor! Saksıda zencefil nasıl yetiştirilir?

HASAT ZAMANI

Zencefil bitkiniz büyümeye başladıktan sonra, yaprakların sarardığını veya köklerin büyüdüğünü gördüğünüzde hasat zamanı gelmiştir. Taze zencefilinizi toplayarak, yemeklerinizde ve çaylarınızda kullanabilir, kış boyunca sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Saksıda zencefil yetiştirmek, hem sağlığınıza fayda sağlayacak hem de mutfağınıza taze bir malzeme katacaktır. Kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu etkisi ile zencefil, evde yetiştirilecek en değerli bitkilerden biridir. Bu ipuçlarını takip ederek, siz de zencefilin şifasını evinize taşıyabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN