Sahte veya bayat baharat sizi hastanelik edebilir: Bu iki özelliğe dikkat! Anlaması meğer bu kadar kolaymış

Sahte veya bayat baharat sizi hastanelik edebilir: Bu iki özelliğe dikkat! Anlaması meğer bu kadar kolaymış

Aktardan aldığınız baharatların bayat olduğundan şüphe ediyorsanız anlamak için bazı yöntemleri uygulayabilirsiniz. Peki, baharat seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Gerçek baharat nasıl anlaşılır? İşte, baharat seçerken dikkat edilmesi gerekenler...

Baharatlar, yemeklere lezzet katıyor. Uzmanlar, baharatların mutlaka yemeklere ve çorbalara eklenmesi gerektiğini söyler. Yüz yıllardır şifacı olarak bilinen baharatlar son dönemde zehir saçıyor. Bazı uyanıklar sahte baharat satarak sağlığımızı tehlikeye atıyorlar. Baharatların tazeliği önemli. Çünkü bayat baharatlar aroma vermez.

GERÇEK BAHARATI ANLAMANIN YOLU NEDİR?

Akşam'da yer alan habere göre, baharat seçerken iki önemli nokta bulunuyor: Görüntü ve koku.

Öğütülmüş değil bütün olan baharatları seçmek her zaman daha sağlıklı. Öğütülmüş baharatlar genellikle katkı maddeleri ile seyreltilir. Baharata dokunduğunuzda elinize renk vermemesi gerekir. Renginin çıkması gıda boyası içerdiği anlamına gelebilir.

Ambalaja dikkat edin. Ürünü toz, nem ve diğer kokulardan korumalı. Cam olanları tercih etmeniz tavsiye edilir. Cam, koku ve nemin içeri girmesine izin vermez ve baharatın aromasını etkilemez.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN